25 лютого 1918 року Україна перейшла на григоріанський календар. Із того часу в українців з’явилося іще одне свято новорічно-різдвяного циклу – Новий рік за старим стилем або, як ми його звикли називати, Старий Новий рік. Вечір напередодні цього дня ми називаємо Щедрим або Маланчиним вечором. Безсумнівно, це – одне з найулюбленіших свят українців, як і його найважливіша традиція – посівання.

Щороку першими в АТ «Чернігівобленерго» посівали маленькі вихованці ДНЗ №36 «Дивограй». Цього дійства енергетики завжди чекали і, звичайно ж, готувалися до нього. Однак через коронавірусну пандемію традиції довелося змінити – уже два роки поспіль напередодні Старого Нового року представники Товариства ходять у гості до своїх маленьких друзів. Не став винятком і 2022-й.

13 січня голова профспілкового комітету «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко відвідав «Дивограй», звісно ж, не забувши прихопити із собою солодкі сюрпризи для малечі. Вихованці ж садочка, як завжди, порадували своїх гостей цікавою виставою, оригінальними щедрівками, чарівними піснями і запальними танцями, а також пригостили домашніми варениками та пиріжками і гарячим трав’яним чаєм. Тож, хоч на вулиці і тріщав мороз, у такій гарячій атмосфері холодно не було нікому.

– Діти – це наше майбутнє, а значить і майбутнє нашої держави, а тому ми маємо піклуватися про них щодня, щогодини і щохвилини. Причому не лише про своїх, – говорить Іван Тимошенко. – У цій малечі стільки щирості і довіри, у їхніх оченятах – стільки світла і допитливості. Хочеться, щоб такими радісними і безтурботними вони залишалися завжди. Ми ж, за можливості, їх завжди підтримуватимемо. Сподіваємось, наша увага і ці невеличкі сюрпризи піднімуть їм настрій і викличуть посмішки на обличчях, бо посмішки дітей – це саме те, що найбільше радує погляд і зігріває душу кожного дорослого.