4:1 на користь енергетиків – так закінчився товариський хокейний матч між збірною командою АТ «Чернігівобленерго» та командою «Городня», що пройшов 29 січня на льодовому майданчику міського стадіону в Городні. Хоча в тому, що він цього дня відбудеться, були сумніви. Незважаючи на сприятливий прогноз, погода таки підвела гравців – нульова температура, яка трималася кілька днів, добряче попсувала лід, тож усі три періоди гри довелося скоротити до 10 хвилин кожен. Незважаючи на це, тут було все – і азарт, і швидкісна гра, і ефектне протистояння гравців, і видовищні голи, і щире захоплення вболівальників. І хоч переможців було визначено, після гри хокеїсти не могли не порадувати своїх прихильників серією булітів. Отут уже відзначилися господарі – обіграли енергетиків із таким же рахунком – 4:1. Тож у кінцевому результаті можна було з впевненістю сказати, що перемогла дружба.

До речі, збірна команда АТ «Чернігівобленерго» з хокею грає разом лише вдруге. Минулого року профспілковий комітет Товариства вперше кинув заклик, щоб віднайти у компанії любителів такого незвичного виду спорту. Чому незвичного? Та тому що в Україні він, на жаль, розвинутий дуже слабо. По-перше, для цього банально не вистачає бази – льодових майданчиків часто немає навіть у обласних центрах (це можна сказати і про Чернігів), по-друге, хокей – доволі-таки дороге захоплення, адже екіпіровка тут складається із багатьох частин, кожна з яких чимало коштує, та й навіть звичайна хокейна ключка – це також не одна тисяча гривень. Однак, незважаючи на це, виявилося, що в Товаристві працює чимало прихильників хокею. Щоправда, всі вони з різних куточків області – Чернігова, Корюківки, Ріпок, Бахмача, Борзни. Усього минулого року на льодовому майданчику зібралося 14 гравців. Розбившись на дві команди, вони зіграли свій перший матч разом. Цього ж року в хокеїстів-енергетиків з’явився реальний супротивник – хокейна команда «Городня», тож протистояння було ще цікавішим. І хоч наші хокеїсти зазвичай не грають разом, на льоду всі швидко пристосувалися до манери гри одне одного і показали достойний рівень. А брали участь у товариському матчі:

1.    Охоронник Ігор Клименок (Чернігів);

2.    Начальник відділу ТОВ «Енера Чернігів» Іван Матвієнко (Чернігів);

3.    Інженер-програміст Сергій Разумний (Чернігів);

4.    Електромонтер Максим Чередниченко (Ріпки);

5.    Водій Михайло Король (Ріпки);

6.    Електромонтер Сергій Король (Ріпки);

7.    Диспетчер Юрій Бабич (Ріпки);

8.    Диспетчер Віталій Шекера (Бахмач);

9.    Електромонтер Володимир Бабич (Борзна).

– Хокей – це той вид спорту, який потрібно просто любити, – каже капітан хокейної команди АТ «Чернігівобленерго» Ігор Клименок. – Інакше в ньому просто немає чого робити. Тут «виживають» лише щирі фанати. Жаль, що сьогодні підкачала погода, інакше ми б показали іще більш видовищну гру.

Після матчу всі гравці відправились на традиційний городнянський куліш, що славиться на всю область, та гарячий чай, які гостинно запропонували господарі свята.

– Величезне спасибі організаторам сьогоднішнього заходу – Городнянській міській раді. Усе направду було на вищому рівні, – підсумував голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко і вручив подяки від компанії начальнику відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Городнянської міської ради Олені Яцковій та завідувачу стадіоном Володимиру Пилипенку. – Сподіваємось, у спортивному протистоянні наші команди зійшлися не востаннє.

І правда, городнянці вже почали говорити про матч-реванш. Чи відбудеться він цього року, покаже час. А поки голова Городнянської міської ради Андрій Богдан вручив нашій команді переможний кубок, Іван Тимошенко та Олена Яцкова – символічні відзнаки, а депутат обласної ради Юлія Гребнєва, яка також відвідала турнір, – грошові презенти для обох команд.  

– Це дуже добре, що в нашій компанії підтримують і цей вид спорту, – каже Ігор Клименок. – Минулого року це стало для нас приємною несподіванкою. Зараз же ми готові грати разом і не один раз на рік.

– «Чернігівобленерго» завжди було за здоровий спосіб життя та спорт, – говорить Іван Тимошенко. – Лише та людина, яка реалізована у всіх сферах, має захоплення, яке приносить їй справжнє задоволення, буде ефективним працівником. І це просто чудово, коли своїх однодумців ти знаходиш просто на робочому місці. Саме тому ми готові підтримувати різні хобі, які мають працівники компанії, і всіляко їх розвивати.