10 лютого відбулася конференція представників трудового колективу АТ «Чернігівобленерго» – звітували про минулорічну роботу профспілкового комітету Товариства, обговорювали проблемні питання і, звісно ж, складали план роботи на 2022-й.

Варто сказати, що, незважаючи на карантинні обмеження, минулого року корпоративне життя компанії було дуже насиченим. Однак організаторам усіх заходів – профспілковому комітету Товариства – довелося добряче постаратися, щоб кожен із них відповідав усім встановленим карантинним нормам. Саме через це реалізувати усі плани на 100% так і не вдалося.

 – У 2021 році через карантинні обмеження та ускладнення в організації роботи дитячих оздоровчих закладах відпочинку, профспілка надала перевагу організації сімейного відпочинку, під час якого діти працівників компанії могли відпочити під наглядом своїх батьків. Таким чином 235 членів профспілки зі своїми родинами змогли відпочити на курортах у різних куточках України, – розповів голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко.

До речі, жодному енергетику, який звернувся у профспілковий комітет щодо відпочинку, відмовлено не було! Цього ж року дорослий та дитячий відпочинок таки планується розділити – усі наявні пропозиції Іван Степанович уже озвучив учасникам конференції.

А окрім літніх вояжів на море, у 2021-му могли скористатися працівники компанії ще й екскурсійними пропозиціями. Популярністю користувалися і тури вихідного дня, й одноденні поїздки. Також усі бажаючі (а це майже кожен третій член профспілки!) мали змогу відвідати обрані культурно-масові, мистецькі, театральні або концертні заходи.

Окрема категорія – спортивно-масова робота у компанії.

– Хоч і з переносами дат проведення, але всі заплановані заходи у нас таки відбулися, – каже Іван Тимошенко. – У лютому було вперше зібрано хокеїстів і організовано товариську гру з хокею. Цього ж місяця ми провели інтелектуальну розважальну гру «QUIZ». У березні започаткували змагання з боулінгу. У травні провели конкурс вишивки та волейбольні змагання у закритому приміщенні. Також у травні на майданчику міста Ніжин провели футбольний турнір «ТОП-ЕНЕРГІЯ Чернігів» серед керівництва чотирьох енергетичних компаній – Чернігова, Полтави, Сум та Вінниці. У червні були змагання з футболу, в липні – з риболовлі, у серпні – волейбол на відкритому майданчику та щорічний футбольний турнір «ТОП Енергія», який проходив у Полтаві. У вересні ми провели змагання з настільного тенісу. У жовтні привітали та відзначили наших працівників-учасників бойових дій. У листопаді організували онлайн-турнір із шахів, а також поїздку збірної команди Товариства до Трускавця на XX Чемпіонат України з футзалу. У грудні підбили підсумки конкурсу дитячого малюнку «Діти про енергетику» і відсвяткували День енергетика.

Та 2022 рік, мабуть, буде іще насиченішим. По-перше, ми всі таки сподіваємось, що кількість хворих на коронавірус нарешті почне зменшуватися, а з нею, відповідно, зменшуватимуться і карантинні обмеження (тим більше, що понад 80% працівників компанії двічі провакциновані, а понад третина вже навіть встигала отримати бустерну дозу вакцини), по-друге, цього року профспілковий комітет вирішив не просто проводити окремі змагання серед команд структурних і відокремлених підрозділів Товариства, а організувати другу профспілкову спартакіаду з непоганими грошовими винагородами за участь та перемогу у змаганнях, тож боротьба буде куди запеклішою, а по-третє, учасники конференції озвучили кілька нових цікавих пропозицій, тож на чернігівських енергетиків цього року іще чекатимуть сюрпризи!

Отож загартовуємо змагальницький дух, дістаємо вболівальницький запал і налаштовуємось на позитив! Профспілкове життя компанії цього року обіцяє бути дуже активним!