Життя сучасної людини складається не лише з виснажливих трудових буднів. Зрозуміло, що вихідний або залишок дня можна провести і на дивані перед телевізором, але… Останнім часом свій вільний час українці присвячують все-таки більш активному відпочинку. Отут часто в нагоді і стає боулінг, адже це і гарний спосіб весело провести час із друзями, і фізичне навантаження, і змагальний спорт. Хоча багато хто називає цю гру «спортом для неспортсменів», адже почати грати у неї може кожен – не мають значення ані вік, ані вага, ані спортивні навички. Полюбляють боулінг і чернігівські енергетики. І цього року свою другу спартакіаду серед структурних та відокремлених підрозділів Товариства вони вирішили розпочати саме з нього – 19 лютого 13 команд АТ «Чернігівобленерго» зібралися на змагання з боулінгу в Розважальному центрі «Базис» у Чернігові.

На перший погляд, боулінг – доволі нескладний вид спорту. Гравцям потрібно просто катати кулі доріжками і збивати кеглі. Однак коли на вагах не лише перемога в окремому конкурсі, а бали, які підуть у залік команди на спартакіаді, все починає виглядати набагато серйознішим. Не дарма команди ретельно готувалися до цих змагань – збиралися в боулінг-клубах на тренування, відпрацьовували кидки, підбирали найзручніші кулі, а деякі навіть влаштували відбіркові ігри, щоб скомплектувати свою команду із найвлучніших гравців.

І ось команди у зборі, доріжки розподілено і змагання почалися. Визначити лідера у процесі гри було доволі проблематично, адже кожен ретельно слідкував за своїми результатами і навряд-чи з ходу міг порівняти їх із результатами опонентів, та й сам запал від гри не давав відірватися від своєї доріжки – в одному кінці зали раділи страйку чи спліту, в іншому – нарікали, що гра сьогодні «не пішла». Швидко пролетіли півтори години – і ось журі вже визначає переможців.

У командному заліку цього року трійка переможців виглядала так:

·       перше місце – Чернігівські МЕМ (Олександр Шульга, Олег Новик, Алла Багмут та Юлія Коломицька);

·       друге місце – Корюківський РЕМ (Віталій Рябець, Микола Сотник, Катерина Летута і Тетяна Івасенко);

·       третє місце – збірна АУП (Іван Купрієнко, Тарас Калюжний, Ольга Скопич та Наталія Миненко).

Результати не подивували, адже і минулого року Чернігівські МЕМ та Корюківський РЕМ також були переможцями – посіли друге та третє місця відповідно. А ось усі лідери в чоловічому заліку змінилися: 

·       перше місце – Олександр Шульга (Чернігівські МЕМ);

·       друге місце – Микола Сотник (Корюківський РЕМ);

·       третє місце – Тарас Калюжний (збірна АУП).

В особистому жіночому заліку турнірна таблиця мала такий вигляд:

·       перше місце – Алла Багмут (Чернігівські МЕМ);

·       друге місце – Вікторія Мартинович (Чернігівський РЕМ);

·       третє місце – Юлія Коломицька (Чернігівські МЕМ).

Отож можна сказати, що абсолютним лідером цьогорічних змагань з боулінгу стала команда Чернігівських МЕМ, яка забрала чотири нагороди із дев’яти. І саме учасниця цієї команди – Алла Багмут – стала гравцем із найбільшою кількістю набраних балів – 168, обійшовши тут навіть чоловіків (переможець у чоловічому заліку Олександр Шульга набрав 142 бали).

– Так вже традиційно склалося, що змагання з боулінгу ми проводимо напередодні Масляної, тож цього року ми знову вдало поєднали і це народне свято, і початок нашої спартакіади, – наголосив голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Сподіваємось, той запал та енергію, які сьогодні продемонстрували всі наші команди, їх учасники не втратять протягом року і покажуть гарні результати у кожному змаганні. На переможців же спартакіади чекають гарні грошові винагороди. Тож поборотися є за що! 

Наступний етап спартакіади пройде через місяць – 19 березня команди АТ «Чернігівобленерго» знову з’їдуться у Чернігів на змагання. Ось тільки уже інтелектуальні – на них очікує QUIZ.