Незважаючи на критичний стан електромереж області, працівники АТ «Чернігівобленерго» продовжують робити усе можливе, щоб максимально заживити своїх споживачів. Попри це станом на 13 годину 15 квітня без електропостачання залишалися:

 🔸 6042 абоненти (18,6% споживачів) на території Чернігівського району;

🔸 1010 абонентів (5,8%) на Ічнянщині;

🔸 718 абонентів (6,4%) на Куликівщині;

🔸 672 абоненти (2,9%) на Бобровиччині;

🔸 605 абонентів (4%) на Городнянщині;

🔸 167 абонентів (0,3%) на Прилуччині;

🔸 120 абонентів (0,7%) на Ріпкинщині;

🔸 28 абонентів (0,2%) на Корюківщині;

🔸 17 абонентів (0,07%) на Менщині;

🔸 2 абоненти (0,02%) на Семенівщині.

Також без світла 9163 абоненти Чернігова (7,4%).

Звісно, цифри немалі, адже за кожним відключеним абонентом найперше стоїть побутовий дискомфорт, але, якщо порівняти цю кількість знеструмлених споживачів з тією, яка була ще кілька тижнів тому (а це близько 160 тисяч відключених абонентів!), різниця, звісно ж, очевидна. Дякувати ж за світло, яке з’явилося в домівках полісян, потрібно лише професіоналізму наших енергетиків, адже наявність електропостачання у більшості мешканців області зовсім не означає, що мережі, до яких вони під’єднані, у повному порядку. І досі через значні пошкодження знеструмленими залишаються:

🔸13 ПЛ-110 кВ;

🔸 15 ПЛ-35 кВ;

🔸 5 ПС-110 кВ;

🔸 9 ПС-35 кВ;

🔸 28 ПЛ-10 кВ.

Усе це потрібно навіть не ремонтувати, а будувати з нуля. А це час і ресурси, яких зараз катастрофічно не вистачає. Однак не будемо впадати у відчай: наші енергетики готові до будь-яких випробувань! Уже зараз вони шукають і втілюють у життя найоптимальніші варіанти вирішення складних енергетичних завдань. Споживачі ж можуть їм допомогти. Якщо ви випадково помітите поблизу підстанцій підозрілих людей не в формі «Чернігівобленерго» або не марковану нашим логотипом техніку, а також підозрілі помітки чи позначки на електрообладнанні, будь ласка, повідомте про це нас або поліцію – незважаючи на те, що російські окупанти полишили нашу область, тут ще можуть залишатися їх окремі одиниці або ж диверсійні групи. Також просимо вас повідомляти і про факти крадіжок електрообладнання – таким чином ви дуже допоможете енергетикам у відновленні мереж.   

Якщо ж у вас з’являться інші запитання чи пропозиції, звертайтеся у наш кол-центр – 0-800-210-310 та (0462) 772-901. Оператори Товариства залюбки вам допоможуть. Однак дуже просимо не зловживати цією послугою, а користуватися нею лише у випадку крайньої необхідності – зараз наші лінії дуже перевантажені, тож часто сюди не можуть додзвонитися споживачі з реальними проблемами, які потребують негайної реакції. Дайте їм таку можливість!

Усім мирного неба і перемоги!

Слава Україні!