У період активних бойових дій на території нашої області чимало працівників АТ «Чернігівобленерго», ризикуючи власним життям, продовжили виконувати свою безпосередню роботу – без тіні сумнівів чи страху просто під обстрілами ремонтували пошкоджені підстанції і скручували розірвані снарядами дроти. Тепер, коли на Чернігівщині встановилася відносна тиша, їхній подвиг (а інакше таку роботу ніяк не назвеш!) залишиться лише у згадках тих, хто став свідком цих подій, а також... у почесних відзнаках.

28 червня, у День Конституції України, Почесними грамотами від Кабінету Міністрів України «За особисту мужність і самовіддані дії під час виконання аварійно-відновлювальних робіт, налагодження роботи об’єктів життєзабезпечення населення та порятунку людей в умовах правового режиму воєнного стану» були нагороджені:

Анатолій Миколайович Лавренко – електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі 5 розряду Чернігівської виробничої дільниці №1 служби ліній електропередачі 35 кВ і вище;

Андрій Васильович Сабадін – старший майстер Куликівської дільниці Чернігівського РЕМ;

Анатолій Григорович Сусло – електромонтер оперативно-виїзної бригади 5 групи Чернігівських МЕМ;

Сергій Олександрович Ткаченко – водій автотранспортних засобів Чернігівської дільниці служби транспорту і логістики.

Іще чотири Почесні грамоти від АТ «Чернігівобленерго» «За особисту мужність і самовідданість при виконанні аварійно-відновлювальних робіт по енергозабезпеченню споживачів Чернігівської області підчас ведення активних бойових дій та з нагоди дня Конституції України» отримали:

Олександр Сергійович Марчук – заступник директора технічного з високовольтних мереж;

Віктор Михайлович Козинець – майстер 1 групи служби підстанцій 35 кВ і вище;

Валерій Миколайович Козленко – провідний інженер Чернігівської дільниці служби релейного захисту і автоматики;

Артем Олександрович Савченко – електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі 4 розряду Чернігівської виробничої дільниці №2 служби ліній електропередачі 35 кВ і вище.

– День Конституції – одне із найбільших державних свят України, тож вдвічі приємніше, що такі нагороди працівники нашого Товариства отримують у цей день, – наголосив Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – Усі вони без сумніву заслужені! Це невелика подяка за ті справи, які ви зробили у важкий період оточення і постійних обстрілів Чернігова. Ми всі дякуємо вам за роботу! І нехай ці нагороди у вас будуть не останніми!