Розбита околиця Чернігова Бобровиця поступово повертається до життя. Оселі, від яких зараз в більшості залишилися лише уламки, їхні власники поступово розбирають, те ж, що вціліло, пристосовують під житло. А різні служби в цей час намагаються по максимуму відновити подачу життєво необхідних ресурсів – води, газу і, звісно ж, електрики.

Щодо останнього… Коли москалі нарешті відійшли з території Чернігівської області, стало ясно – найгірша ситуація в обласному центрі (і зокрема на Бобровиці) саме з електропостачанням. 

– Внаслідок військової агресії російської федерації проти України в мікрорайоні Бобровиця було зруйновано більшу частину електричних мереж: 11 трансформаторних підстанцій 10/0,4 кВ, 40,5 кілометра повітряних ліній 0,4-10 кВ, 5,4 кілометра кабельних ліній 10 кВ. Окрім того, значних пошкоджень зазнали і живлячі мережі напругою 110 кВ, – пояснює начальник служби розподільних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Юрченков. – Звісно, відновити все це одномоментно просто неможливо. Але після закінчення активної фази бойових дій на території Чернігова енергетики поступово крок за кроком почали відновлювати електричні мережі: встановлювали нові опори, замінювали пошкоджені дроти, ремонтували існуючі або встановлювали тимчасові трансформаторні підстанції.

Отож власними силами «Чернігівобленерго» за тимчасовими схемами живлення та технічними рішеннями послугу з розподілу електричної енергії для більшості мешканців цього мікрорайону нарешті відновлено.

– Попереду у планах Товариства не менш значні обсяги робіт із забезпечення якісного та надійного електропостачання – комплексне відновлення існуючих пошкоджених мереж та відновлення резервних джерел живлення. Однак проведення цих робіт вимагає значних капіталовкладень, – констатує Сергій Юрченков. – Найбільш пошкоджені мережі уже включені до переліку об’єктів, що підлягають першочерговому відновленню за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, які надійшли в Чернігівську область.

Звісно, до повного капітального відновлення мереж ще далеко, тож усіх своїх споживачів ми просимо з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Повірте, наше Товариство активно працює в напрямку найшвидшого забезпечення якісного та надійного електропостачання!