«Воїни світла. Воїни добра» – так називається поштовий блок від АТ «Укрпошта», присвячений героїчній роботі українських комунальників, які протидіють країні-терористу, відновлюючи українську інфраструктуру після кожного ракетного обстрілу. Складається він із п’яти марок: «Дорожники», «Зв’язківці», «Енергетики», «Водопостачальники» та «Газовики».

15 лютого «Укпошта» ввела цей поштовий блок в обіг. Звісно ж, не обійшлося без спецпогашення, на яке запросили і представників АТ «Чернігівобленерго». До речі, у Чернігові його провели в дуже символічному місці – на розі вулиць В’ячеслава Чорновола та Кругової, де 3 березня минулого року пролунав потужний авіаудар. У результаті було пошкоджено кілька багатоквартирних будинків, та найстрашніше – внаслідок того удару загинуло 47 людей. Ту страшну ситуацію добре пам’ятають й енергетики – працівники Чернігівських МЕМ оперативно відключали пошкоджені будинки від електропостачання, щоб не сталося додаткової аварійної ситуації, а згодом тут же відновлювали електропостачання тим частинам багатоповерхівок, які лишилися придатними для життя.

– Сьогодні ми презентуємо марки, які присвячені тим, хто знову і знову повертає у наші домівки світло й тепло, ремонтує наші дороги після обстрілів і тримає нас на зв’язку, – наголосила очільниця Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» Олена Дорошенко. – І я рада, що розділити цю подію погодилися компанії, без послуг яких комфортного життя зараз ми просто не уявляємо. Із допомогою цих марок ми вкотре дякуємо цим людям, адже недооцінити їхній внесок у нашу майбутню Перемогу неможливо!

– Період активних бойових дій на Чернігівщині показав, що працівники нашої компанії – це не просто люди, які прийшли сюди, щоб заробити грошей, це – спражні ентузіасти, які направду люблять те, чим займаються, і багато на що готові лише заради того, щоб виконати свою основну місію – забезпечити людей електропостачнням. Протягом лютого-березня нам не раз телефонували колишні колеги, які давно не працюють в «Чернігівобленерго», і пропонували допомогу, дехто із них працював пліч-о-пліч із нами. А це означає, що енергетик – не просто професія, а справжнє покликання. І в нашій компанії тих людей, у кого воно є, точно більшість, – говорить заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Тож дуже приємно, що сьогодні нас запросили на цю подію і так незвичайно відзначили. Значить, робота енергетиків таки вартує того!