22 лютого в Чернігівській обласній військовій адміністрації вручили високі державні нагороди, які раніше погодив Президент України Володимир Зеленський. Усе це – відзнаки за вагомий вклад у боротьбу із ворогом, нехай і не на військовому фронті.

– Сьогодні хотілося б вручати нагороди за економічні та соціальні досягнення, розвиток громад, якісь ініціативи, які сприяють розвитку області, однак знову нагороди у нас військові, – констатував голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. – Від себе особисто я хочу подякувати усім вам за те, що ви робили у лютому-березні минулого року, за те, що ви продовжуєте робити зараз. Повномасштабне вторгнення росіян показало, що ми – незламні, а все тому, що ми разом. І кожен із вас зробив свій внесок у те, щоб Чернігівщина встояла у той непростий час.

– Усі ми розуміємо, що війна не закінчилася. Попереду ще багато справ і викликів. Але той страшний період, який пережила Чернігівщина, показав, що всі ми, незалежно від професії, варті Перемоги і незалежної України! – додала голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко.

Приємно, що серед 12 нагороджених наших колег аж п’ятеро: 

·       старший майстер Куликівської дільниці Чернігівського РЕМ Андрій Сабадін (орден «За мужність» III ступеня);

·       електромонтер Чернігівської виробничої дільниці № 2 Північної зони обслуговування служби ліній 35 кВ і вище Артем Савченко (орден «За мужність» III ступеня);

·       інженер Чернігівського РЕМ Дмитро Бойправ (медаль «За працю і звитягу»);

·       старший майстер Новгород-Сіверської дільниці Корюківського РЕМ Роман Антоненко (медаль «За врятоване життя»);

·       старший майстер Козелецької дільниці Чернігівського РЕМ Віталій Ющенко (почесне звання «Заслужений енергетик України»).

– Усі ви отримали направду заслужені нагороди, – привітав енергетиків і т.в.о. Голови правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Я щиро радий за кожного! Це величезна гордість, що на нашому підприємстві працюють такі люди! Бажаю, щоб ці нагороди стали лише черговою сходинкою на шляху до омріяного і були у вас точно не останніми!