Минулого тижня ворог 72 рази обстріляв територію нашої області. Усього військові зафіксували 493 вибухи. Під удар потрапило 23 населених пункти. Внаслідок обстрілів були зруйновані приватні будинки і господарські споруди, пошкоджена сільгосптехніка та лінії електропередачі. На жаль, 28 квітня потрапив в епіцентр вибуху і будинок нашого колеги – електромонтера з експлуатації розподільних мереж 3 групи Семенівської дільниці №2 Корюківського РЕМ Андрія Здоти із Семенівки. Близько 21 години просто на його подвірֹ’я прилетіла авіабомба. 

– Ввечері ми разом із братом і сестрою сиділи в хаті на кухні, як раптом десь поряд почувся оглушливий звук. Далі був удар в спину і я одразу ж втратив свідомість, – згадує Андрій. – Коли прийшов до тями, першою думкою було – треба тікати! 

Андрієві та його брату пощастило – вони фактично відбулися лише переляком. А ось їхній молодшій сестрі Каті осколками скла поранило праве стегно. 

– Катя вже дома, якщо можна так сказати, бо зараз ми живемо у родичів – будинок дуже пошкоджений. Дах, вікна, стіни – усе це треба ремонтувати. Підсобних приміщень на подвір’ї і взагалі не лишилося – вони повністю зруйновані. Та, звісно, це не найстрашніше... У лікарні зараз наш тато – разом із мамою у момент вибуху він був у приміщенні лазні. За кілька метрів від неї і впала бомба, – каже Андрій. 

Петро Іванович Здота отримав термічні опіки обличчя та осколкові рани спини, зараз ним займаються лікарі. Родина ж оговтується і починає збирати гроші на лікування батька і подальше відновлення житла. За можливості долучіться до цієї допомоги і ви!

💳 Перерахувати свої посильні внески можна на картку ПриватБанку № 4731 2196 4726 8097 (Здота Андрій Петрович). 

🙏 Не будьмо байдужими до горя колеги!