1939-1945 – шість років страху, болю та страждань…

8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Нацистської Німеччини, а тому впродовж довгих років саме цього дня увесь вільний світ згадує ті шість страшних років, вшановує пам’ять тих, чиї життя назавжди забрала війна, й обговорює заходи, які зможуть попередити подібне.

Кровопролитні бої, в яких гинули мільйони людей, бомбардування мирних міст і сіл, знущання і масові страти цивільного населення, голод і страх – усе це менш ніж сто років тому пережили наші предки і ось те ж саме зараз переживаємо ми. Чи ж думали тоді наші земляки, які очищали країну від фашистської навали, що так скоро їй на зміну прийде інша – рашистська? Навряд чи. Не за те вони віддали найцінніше – власні життя…

Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто доклав свою часточку у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо свою повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять загиблих воїнів та жертв війни і молимось за наших хлопців, які зараз боронять незалежність країни на її рубежах. 78 років тому українці вже довели, що можуть захистити свою свободу, доведуть це і зараз.

 

З повагою – Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик