Другий рік поспіль День захисту дітей в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Свято, основна мета якого зовсім не веселощі і розваги, а нагадування про права молодшого покоління, необхідність захисту здоров’я і життя дітей, з минулого року стало для українців донеможна актуальним. Кожна дитина у світі має повне право жити, розвиватися і навчатися, реалізовувати свої таланти і мрії, однак зараз це право в українських дітей намагаються забрати. Через війну, яку розв’язала російська федерація, сотні тисяч маленьких українців були змушені виїхати на чужину, десятки тисяч живуть у зоні бойових дій або на окупованих територіях, усі ж, хто лишився в частині, підконтрольній Україні, по кілька разів на день перечікують повітряну тривогу в бомбосховищах та укриттях. Війна змінила життя кожної української дитини. Не дивно, що і дитячі роботи на конкурсі малюнку від профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго», який був приурочений до Дня захисту дітей і називався «Моя країна мрій», були на одну тематику – мирне майбутнє України.

– Своїм конкурсом малюнків ми намагалися повернути дітей у звичне життя. Хотілося, щоб це свято не відрізнялося від тих, які ми проводили за мирних часів, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – На жаль, зробити зараз масове свято з аніматорами і веселими розвагами ми не можемо з міркувань безпеки, тож нехай хоч якісь постійні елементи з попередніх років нагадають малечі про безтурботне життя.

Цього року участь у конкурсі взяло 20 діток. Їх розділили на дві вікові категорії: до 10 років та від 11 до 14 років. Обирати найкращі серед малюнків, кожен з яких просто кричить про просте бажання жити у мирній країні, було дуже важко, адже лише за саму ідею кожен із них заслуговував найвищої винагороди, однак конкурс є конкурс, а тому після довгих вагань його переможці таки були визначені.

Призерами у категорії до 10 років стали:

🥇 1 місце – Топик Влада (6 років) та Топик Кирило (8 років);

🥈 2 місце – Онопрієнко Гліб (8 років);

🥉 3 місце – Палій Ліза (6 років).

У категорії від 11 до 14 років:

🥇 1 місце – Бойправ Аліна(13 років);

🥈 2 місце – Весєлова Аліна (14 років);

🥉 3 місце – Меженна Яна (11 років).

А нагородою для них стали пазли, альбоми та олівці для малювання нових шедеврів. Окрім того, як і всі дітлахи енергетиків до 14 років (а їх у нашій компанії близько півтори тисячі), цього дня вони отримали солодощі від профспілкового комітету.

– У це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч, ми завжди зможемо допомогти, зробимо усе, щоб втілити їхні мрії в життя і головне – завжди станемо на їх захист, – наголосив Іван Тимошенко. – Щоб усі наші діти, незважаючи ні на які складі обставини, виросли щасливими – наша найбільша мрія і головна мета!