Вихідними рашисти активно «вітали» мешканців нашої області з прийдешнім Новим роком. Так, 30 грудня військові рф обстріляли Семенівську та Новгород-Сіверську територіальні громади некерованими авіаційними ракетами, з реактивних систем залпового вогню та мінометів. Внаслідок обстрілу у Семенівці загинув один місцевий мешканець, було пошкоджено 30 будинків (до речі, два із них – наших колег). Потрапили під обстріли й електромережі – на тій же Семенівщині було пошкоджено одразу три повітряні лінії 10 кВ. Без електропостачання опинилося 8 населених пунктів – частково місто Семенівка, а також села Мхи, Блешня, Миколаївка, Залізний Міст, Гремячка, Галаганівка та Архипівка. Лінії, які живили 5 останніх сіл із вищеперелічених, включили вже наступного дня. А ось лінію, яка частково живила Семенівку та села Блешня і Мхи, відновити енергетикам вдалося лише частково – досі незаживленими залишаються 9 абонентів Блешні.

Продовжилися обстріли чернігівського прикордоння 31 грудня. Зранку під ворожий вогонь потрапила лінія 0,4 кВ, яка частково живила Семенівку. О 15:30 енергетики відновили електропостачання споживачам, які були від неї заживлені. А 1 січня постраждала лінія вже в іншій частині області – на Сновщині. Вона забезпечувала електропостачанням села Тихоновичі та Гута Студенецька. Менш ніж за годину її частково заживили, однак досі без світла мешканці Гути Студенецької. Поки що під’єднати їх до мережі можливості немає.

– Усього внаслідок бойових дій в області зараз знеструмлено 3 повітряні лінії 35 кВ, 8 ліній 10 кВ (7 із них частково) та 6 ліній 0,4 кВ. Без електропостачання 16 населених пунктів (12 – повністю і 4 – частково), – говорить директор технічний АТ «Чернігівобленерго» Олександр Марчук. – Це 1036 точок обліку. Точну ж кількість споживачів, які ще залишаються на прикордонні, ми назвати не можемо, адже чимало з них через постійні обстріли виїхали і продовжують виїжджати. У будь-якому разі відновлення електропостачання в населених пунктах прикордоння, в яких ще залишилися мешканці (навіть якщо їх 2-3), – пріоритетна задача нашого підприємства. Тож аварійно-відновлювальні роботи там будуть виконані, тільки-но з’явиться така можливість. Ми працюємо цілодобово, тож готові у будь-який зручний момент виїхати на ремонт. Тож нехай споживачі навіть не сумніваються – ми пам’ятаємо про кожного з них!