25 січня профспілковий комітет АТ «Чернігівобленерго» вперше за останніх три роки провів свою звітну конференцію наживо. Прибуло на неї 27 делегатів зі структурних та відокремлених підрозділів компанії, а також ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

– На початку минулого року ми затвердили план заходів на рік, однак у першій же половині 2023-го через фінансові проблеми у Товаристві реалізувати його не змогли – своїх зобов’язань в частині повернення компенсації різниці в тарифі через ГарПока та постачальників держава не виконала. Стабілізувалася ситуація лише з червня, а отже і профспілкове життя завирувало з другої половини року, – звернувся до присутніх голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – До червня ми змогли організовувати лише конкурси вишивки та дитячого малюнку «Моя країна мрій» та придбати подарунки: жінкам – до 8 Березня і дітям – до 1 червня. А ось починаючи з червня, у компанії активізувалося спортивне життя – відбулися поїздка футбольної збірної команди до Києва на одноденний турнір від «Енерджі Клаб», поїздка команди директорів до Івано-Франківська на футзальний турнір «ТОП Енергія», внутрішні благодійні турніри з міні-футболу та волейболу. Не забули організувати і традиційні подарунки до 1 вересня нашим першачкам у вигляді портфелів. Далі були захід для ветеранів енергетики, нагородження кращих на Конкурсі профмайстерності, інтелектуально-розважальна гра «QUIZ», змагання з боулінгу та настільного тенісу. Закінчився ж рік численними заходами для дітей – привітаннями та святкуванням Дня Святого Миколая з обов’язковими солодкими подаруночками, походами у театри та поїздками на цікаві екскурсії.

Окремо можна виділити й екскурсійну роботу. До неї профспілковий комітет активно приступив із травня. Тут були поїздки у «Добропарк», зоопарк «12 місяців», «Ясногородку», київський «Океанаріум», Науково-природничий музей, «Країну Різдвяних мрій» і навіть кілька турів вихідного дня до Карпат. А ще минулого року профспілка реалізувала дуже цікавий проєкт – запустила цикл екскурсій Чернігівщиною. До кінця року енергетики встигли побувати на Козелечинні, Ніжинщині, Прилуччині та Ічнянщині. Усього в екскурсіях взяло участь 569 бажаючих. Успішною була і театральна робота. Всього за рік членам профспілки за їх заявами було надано 1544 запрошення.

– Щодо відпочинку, то цього року нам вдалося організувати його як для дітей, так і для дорослих у місті Іршава на Закарпатті, – говорить Іван Тимошенко. – Це були поїздки в січні, березні та аж п’ять заїздів влітку. Всього у профком надійшло 110 заяв на відпочинок на 158 чоловік.

Ну і, звісно ж, основним завдання профспілкового комітету протягом року була допомога ЗСУ.

– Це наш святий обов’язок! – наголосив Іван Тимошенко. – Знаходячись в тилу, ми просто зобов’язані допомагати нашим захисникам всім чим можемо. Так, протягом року ми закуповували необхідний інвентар для наших воїнів, високотехнологічне обладнання, елементи обмундирування, плели сітки, виготовляли обереги. Для цього профспілка виділяла ресурси зі свого основного рахунку, а також задіювала кошти, зібрані під час благодійних турнірів підприємства. Цю тенденцію ми плануємо продовжити і цього року.

Колективно енергетики обговорили план заходів на 2024 рік, підкресливши, що всі вони також мають пройти під гаслом допомоги ЗСУ.

– Сподіваємось, що саме у 2024-му в цей план додасться головний захід року – святкування Перемоги! – підсумував Іван Тимошенко.

А вже після закінчення офіційної частини керівництво профспілкового комітету запропонувало своїм колегам культурну програму – екскурсію Черніговом. Історичні принади міста, про які не знали навіть деякі його мешканці, енергетикам показала завідувачка науково-освітнім відділом Чернігівського обласного історичного музею імені В.В. Тарновського Наталія Самохіна, яка постійно супроводжує їх у подорожах рідним краєм. Красна площа з екскурсом у минуле, Будинок пожежного товариства, над яким досі височіє пожежна каланча, Єлецький монастир зі своїми чудодійними іконами, Чорна могила і її загадки і багато-багато іншого. Всього годинна екскурсія принесла енергетикам чимало цікавих знань, а головне – приємних вражень. Усі пообіцяли – в гарну погоду обов’язково відвідають обласний центр саме для того, щоб подивитись і послухати історії і про інші його визначні місця.

– Головне дочекатися Перемоги. А тоді, думаю, наші зустрічі стануть частішими, а план заходів іще різноманітнішим і цікавішим, – пообіцяв Іван Тимошенко.