21 січня 2020 року в результаті зливу трансформаторної оливи з трансформатора 10/0,4 кВ в с. Максим Козелецького району були знеструмлені 82 споживачі електричної енергії. Даний випадок крадіжки трансформаторної оливи став шостим за останні півроку. До цього факти аналогічних крадіжок відбулися в с. Жукотки, с. Смолин, с. Жеведь Чернігівського району та с. Гребля Менського району. Зловмисники злили понад 1,2 тони рідини. При цьому перебої з електропостачанням на собі відчули близько 400 споживачів.

 

  Подібні злочинні дії щодо злиття трансформаторної оливи з обладнання трансформаторних підстанцій призводять не тільки до знеструмлення споживачів, але й до пошкодження дороговартісного обладнання та відповідно великих збитків. За попередньою оцінкою внаслідок протиправних дій особами, що викрадали трансформаторну оливу, Товариству завдані збитки на суму більше 100 тис. грн. Роботи з заміни пошкодженого обладнання трансформаторної підстанції є незаплановані та вимагають залучення спецтехніки, в результаті чого займають тривалий час, що недопустимо в період низьких температур.

 

  АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» інформує, що виконувати будь-які роботи на електрообладнанні може лише персонал Товариства, який має при собі службові посвідчення, одягнений в спеціальну форму з корпоративним логотипом і відповідними написами, такими ж як і на автотранспорті підприємства.

 

  Якщо хтось став свідком скоєння крадіжки на обладнанні електричних мереж або перебування невідомих осіб поблизу трансформаторних підстанцій, АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» звертається до жителів області з проханням повідомляти за номером 102 та до кол-центру Товариства 0-800-210-310 (безкоштовно на території України), адже стабільність електропостачання залежить не лише від енергетиків, а й від активної громадянської позиції кожного з нас.