1 квітня 1995 року.  Черговий етап реформування в електроенергетичній галузі України. Це був період державного реформування по шляху розподілення і закріплення завдань за функціональним принципом замість існуючого територіального. На базі відособлених підрозділів ВЕО "Київенерго", які розташовані в Чернігівській області, а саме: Чернігівської ТЕЦ, Чернігівських Північних електричних мереж (ЧПЕМ), Чернігівських Центральних електричних мереж (ЧЦЕМ) та Прилуцьких електричних мереж відповідно до наказу Міністерства енергетики та електрифікації України від 31.03.1995 р. №59 з 01.04.1995 створено Державне енергопостачальне підприємство "Чернігівобленерго" за адресою: м. Чернігів, вул. Горького (Гонча), 40. Обов‘язки директора підприємства тимчасово поклали на Скибу Анатолія Івановича.

  Першочерговими завданнями керівництва Компанії були експлуатація та подальший розвиток електричних мереж, знаходження нових шляхів удосконалення енергозбутової роботи, кадрова політика.

  Славні традиції енергетиків Чернігівщини сьогодні продовжує і АТ «Чернігівобленерго». Нині Товаритсво надає послуги з розподілу електричної енергії від мереж оператора системи передачі (НЕК «Укренерго») або виробників до споживачів, експлуатуючи  електричні мережі  напругою 0,4-110 кВ:

-         відповідає за якість і надійність електропостачання

-         керує системою розподілу

-         експлуатує та ремонтує лінії електропередач, підстанції та інші енергооб’єкти

-         здійснює під’єднання/від’єднання від системи розподілу (ліній)

-         встановлює лічильники електроенергії й фіксує їхні показання.

 

  Персонал АТ «Чернігівобленерго» налічує біля 2 900 працівників. Товариство забезпечує ліцензійну діяльність з розподілу електричної енергії  на площі 31,865 тис. кв. км.

АТ «Чернігівобленерго» постачає електроенергію 548 700 тис. побутовим споживачам та 13 100 тис. юридичним особам і фізичним особам-підприємцям. Накопичений багаторічний досвід роботи та закладені традиції є надійним плацдармом для нового етапу розвитку та модернізації підприємства, де головним принципом роботи залишається надійність та безперебійність електропостачання споживачів, засновані на відповідальності та професіоналізмі персоналу.