Протягом року енергетики вчать дітей безпеки при поводженні з електрикою в побуті, а також прищеплюють навички поведінки на вулиці, коли поблизу є об'єкти електромереж. Фахівці АТ «Чернігівобленерго» у 2019 навчальному році провели понад 100 уроків з електробезпеки у школах Чернігівської області. Учні дізналися про небезпеки, які в собі таїть електрика та запобіжні заходи.

Такі спеціальні міні-лекції допомагають дітям зрозуміти небезпеку електрики, навчитися розпізнавати попереджувальні плакати та знаки на обладнанні і безпечно поводитися поруч з енергооб'єктами. Приїхали в гості енергетики і до учнів 5 класу Михайло-Коцюбинської гімназії. Серйозний матеріал інженер служби охорони праці Артем Заєць подавав у доступній, ігровій формі. Використовуючи наочний матеріал, яскраві плакати та презентації розповів дітям про правила безпечного поводження з електрикою, про знаки, що попереджають про небезпеку електричного струму, які розміщуються на енергооб'єктах, Школярі дізналися, чому не можна користуватися несправними електроприладами, торкатися оголених проводів, запускати повітряних зміїв, іграшкові літаки, вертольоти і квадрокоптери поблизу ліній електропередачі, грати поруч з електроустановками.

  Артем Заєць відзначив, що більшість учнів добре знають правила електробезпеки, однак вкотре їх нагадати зайвим не буде. Тим паче у доступній і цікавій форм діти краще засвоюють матеріал. Дітвора охоче  міряла захисні рукавиці та каски, з якими працюють енергетики, і ділилася враженнями від заняття.

  Фахівці АТ «Чернігівобленерго» планують проводити такі заходи і надалі, адже належним чином пояснити школярам правила поводження поблизу енергооб’єктів і ліній електропередачі можуть тільки енергетики. 

Детальніше за посиланням: Youtube