"50% нашого корисного відпуску – це населення, і є вказівка не відключати і дозвіл не платити, то коштів у нас зараз дуже і дуже мало", - Ільницький

Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький повідомив, що компанія не має коштів на ремонт мереж через низький рівень оплати населенням за спожиту електроенергію та кризу в енергогалузі. Про це повідомляє пресслужба АТ «Чернігівобленерго».

«Оскільки у нас фактично 50% нашого корисного відпуску – це населення, і є вказівка не відключати і дозвіл не платити, то коштів у нас зараз дуже і дуже мало. Відповідно, вистачає буквально тільки на зарплату і на податки, можливо, лишиться», - повідомив Ільницький.

Він наголосив, що нестача коштів негативно позначається на роботі компанії, зокрема, обленерго не зможе забезпечити відновлення мереж в разі аварійних ситуацій та не має коштів на реалізацію ремонтної програми.

«Якщо будуть, не дай Бог, якісь там форс-мажорні обставини, буревії і т.д., то може бути таке, що не буде матеріалів для закупівлі, для відновлення мереж. На даний момент ще поки що є запас якийсь, але це тільки до моменту якихось серйозніших аварій, буревіїв. І, звичайно, ми зовсім не виконуємо ні інвестиційну програму, ні ремонтну програму, оскільки на це взагалі коштів немає», - зазначив Ільницький.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/economics/finances/cherez-neplatezhi-ta-krizu-v-galuzi-nemaje-groshey-na-remont-merezh-chernigivoblenergo-672376.html