«Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя». Так в цьому році звучить девіз Дня охорони праці, який відзначається 28 квітня і збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» долучилося до його підготовки та проведення. Служба охорони праці Товариства затвердила відповідний план профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення поширення випадків захворювання на COVID-19. Для проведення цільових перевірок дотримання карантину та перевірок з питань охорони праці в Апараті управління та кожному відокремленому підрозділі Товариства було створено організаційні комітети, до складу яких увійшли висококваліфіковані керівники та спеціалісти. Персонал Товариства було додатково ознайомлено з обмежувальними заходами, встановленими Постановою КМУ від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та протоколами засідання оперативного штабу АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу. Виділено кошти на закупівлю засобів захисту: масок, дезінфікуючих засобів, безконтактних термометрів.

 Задля збереження життя і здоров’я працівників на підприємстві обладнали медичний кабінет. «Господарює» в ньому кваліфікована медична сестра. Подбали про створення всіх необхідних умов, аби фахівець міг проводити медичні огляди, в тому числі передрейсовий та післярейсовий контроль водіїв, в разі необхідності - надати невідкладну медичну допомогу. Зокрема, придбано медичнімеблі: кушетку, ширму, медичну шафу; забезпечено необхідним наборо лікарських засобів.

 Оновлено і кабінети з охорони праці. Для наочного вивчення конструкції електрозахисних засобів та правил їх використання представлені стенди з відповіднимиекземплярами та актуальні плакати з електробезпеки.

 До речі, з нагоди свята працівники, якісумлінно виконують вимоги нормативно-правових актів з охорони праці та беруть активну учать у здійсненні заходівщодо підвищення рівня безпеки праці, були відзначені. Грошові премії та почесні грамоти отримали:

1. Антоненко Роман Юрійович – старший майстер Н.Сіверської дільниці Корюківського РЕМ;

2. Атрощенко Валентин Іванович – начальник служби метрології;

3. Грищенко Віктор Анатолійович – майстер Сновської дільниці Корюківського РЕМ;

4. Джигурда Сергій Володимирович – майстер М.Дівицької дільниці Прилуцького РЕМ;

5. Дзюзієв Володимир Вахідович – диспетчер оперативно-диспетчерської служби Чернігівських МЕМ;

6. Заєць Артем Віталійович – провідний інженер служби охорони праці;

7. Круглій Василь Михайлович – майстер Лихачівської ДЕЕМ №2 Ніжинського РЕМ;

8. Леоненко Геннадій Леонтійович – електромонтер з експлуатації розподільних мереж Ніжинського РЕМ;

9. Руденко Микола Андрійович – інженер з охорони праці Чернігівського РЕМ;

10.Шило Роман Валентинович – майстер Бобровицької дільниці Ніжинського РЕМ;

11.Хайтов Станіслав Дмитрович – експерт технічний служби охорони праці;

12.Ясинська Леся Володимирівна – інженер служби телекомунікацій.