Дорогі співвітчизники!

Сердечно вітаю Вас з Днем пам’яті та примирення та з 75-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 Скільки б не минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю. Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через пекло Другої світової війни. Окупована, проте не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна. Україна вистояла у тій кровопролитній війні. І сьогодні, коли на Сході нашої країни лунають постріли, українці глибоко усвідомлюють цінність своєї держави, її цілісності та суверенітету. Наш обов’язок гідно вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловити повагу усім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищої життєвою істиною є вірність їх справі, довічна шана і повага.

 Сьогодні, коли знову з життя йдуть найкращі сини України, виборюючи мир і спокій на сході нашої держави, непереможна сила духу та духовний заповіт приведуть нас до очікуваної перемоги.

 Шануймо пам’ять ветеранів, дякуємо за патріотизм і мужність визволителям. Здоров’я Вам, благополуччя, родинного тепла і довгих мирних років життя у квітучій Україні!