Забезпечення безаварійної роботи автотранспортної техніки і механізмів, правильного і належного отримання та збереження автотракторної техніки, організація контролю за веденням обліку, видача та списання паливно-мастильних матеріалів, запасних частин, автомобільних шин, акумуляторів та інших матеріалів, які використовуються для експлуатації, обслуговування та ремонту транспорту – для виконання цих завдань ще у 1996 році був створений відділ координації, постачання і транспорту. Також відділ повинен був контролювати правильне і раціональне використання автотранспорту і механізмів, а також організовувати роботи по зниженню витрат на утримання транспортних засобів і механізмів та по економії паливно-мастильних матеріалів. У кожному відокремленому підрозділі була дільниця механізації і транспорту на чолі з інженером по транспорту. Починаючи з квітня 2019 року автотранспорт та водійський персонал відокремлених підрозділів був переданий до служби механізації і транспорту апарату управління, а служба перетворена у службу транспорту і логістики. Всього у штаті – 341 працівник, у тому числі начальник служби, заступник начальника, 4 начальника дільниць, 265 водіїв, 5 провідних фахівців, 21 інженер, 7 диспетчерів, 17 трактористів. 4 електрогазозварювальника, 9 слюсарів, 5 машиністів екскаватора та 3 токаря.

  «Наше головне завдання – на 100% виконати замовлення на транспорт, які надходять від працівників РЕМ. Кожного дня ми працюємо для того, щоб енергетики могли без перешкод виконувати свої завдання. «Пробіг» більшості транспортних засобів за місяць сягає трьох тисяч кілометрів! Автомобілі вичерпують свій ресурс Все частіше ми змушені витрачатися на ремонт і обслуговування, заміну окремих агрегатів автомобілів. Звичайно, Товариство постійно оновлює автопарк. Є автомобілі, які обслуговуємо на СТО, однак залишилися ще й застарілі моделі, які ремонтуємо своїми силами – де потрібно підфарбувати, де провести кузовні роботи», - говорить начальник служби Олександр Літош.

  Всього в Товаристві на сьогодні налічується 775 одиниць автотехніки, більшість з якої складають бригадні спецавтомобілі та механізми для експлуатації електромереж і підстанцій (автокрани, автопідіймачі). Оновлення автопарку відбувається, в основному, за рахунок інвестиційної програми. Так протягом останніх 10 років придбано понад 100 одиниць авто техніки: 25 автовишок, 4 бурильно - кранові машини на базі трактора Т-150, 1 автокран КТА-25, 2 електротехнічні лабораторії, 1 екскаватор, 1 автонавантажувач, 14 автомобілів ГАЗ -33 різних модифікацій, 10 автомобілів УАЗ-3909, 29 легкових автомобілів для оперативно-виїзних бригад та персоналу районів електромереж. Оперативні бригади їздять на нових сучасних укомплектованих автомобілях. Спеціалізована техніка – це оперативність та мобільність в роботі персоналу. Це і швидкість ліквідації наслідків аварій, і розчистка трас повітряних ліній електропередач. А для «лінійників» і «підстанційників» - бригад, які працюють «в полях», автомобіль – це і «дім на колесах» і ремонтна майстерня одночасно.