Унікальний музей, що охоплює всі етапи більш ніж сторічної епохи енергетики Чернігівщини. Культурно-історичний центр розташований у смт Седнів за адресою: вул. Шевченка,74. Мова про унікальний Музей енергетики – перший і єдиний на Чернігівщині. Тут зібрана унікальна експозиція, і у тому заслуга багатьох поколінь енергетиків, що зберегли пам’ять про великі справи для своїх нащадків. Понад 100 експонатів, найстарішому з яких більше як 110 років, фотохроніки різних періодів, документальні матеріали - кожна річ, фото чи документ, які тут можна побачити, то окрема історія. Всі разом – ціла епоха слави, колосального досвіду енергетиків Чернігівщини. Тепер, завдяки працівникам та ветеранам підприємства «Чернігівобленерго», які доклали зусиль до створення Музею, збирали цікаві експонати, його відвідувачі мають можливість поглибити свої знання з історії розвитку галузі області та України загалом.
Музейні експонати згруповані за історичними періодами і присвячені основним віхам розвитку чернігівської енергетики: починаючи від пуску першої електростанції у Чернігові, будівництва перших ЛЕП та підстанцій, періоду масової електрифікації та закінчуючи подіями розвитку енергетичного комплексу XXI століття.
Експозиція наповнена особистими речами ветеранів галузі, енергетиків-фронтовиків, історично цікавими зразками енергообладнання. Відвідувачі можуть побачити, який вигляд мали ізолятори у 1911 році та якими були електролічильники у 1933-му. Від перших ліхтарів до сучасних трансформаторів – музей об’єднує здобутки різних часів і поколінь.
Музей символічно відкрили в день професійного свята енергетиків – 22 грудня 2015 року. У цьому році цей культурно-історичний центр відзначатиме свій перший ювілей. Ще на урочистому відкритті Музею енергетики залишили послання нащадкам, заклавши «капсулу пам’яті». Ідея виникла, коли під час збору матеріалів для музею згадали, як аналогічне послання знайшли у ході земляних робіт у 1977 році. Лист у «скляному конверті» пролежав у землі п’ятдесят років. Новий чекатиме на своїх читачів трохи менше. Майбутні енергетики Чернігівщини відкриють послання 22 грудня 2051, коли будівлі виповниться 100 років.
На цьому робота над облаштуванням Музею не закінчується. Багато концепцій, ідей, які будуть втілюватися і реалізовуватися поступово. Єдиним і незмінним залишається те, що двері Музею історії електрифікації – завжди відкриті для своїх відвідувачів. А приваблює він не лише місцевих жителів, а й гостей з інших регіонів України. Тут проводять екскурсії для всіх бажаючих, а особливо учнів шкіл, студентів навчальних закладів. У яких жага до нових знань та відкриттів не згасає.