АТ «Чернігівобленерго» оновлює автопарк для підвищення мобільності оперативно-виїзних бригад та швидкого реагування на аварійні ситуації.
Таким чином у Товаристві здійснюють заміну фізично та морально застарілих автомобілів. Загалом у 2020 році енергетики придбали 20 одиниць транспорту та спецмеханізми в межах Інвестиційної програми АТ «Чернігівобленерго». Це 19 автомобілів “Renault Dokker” та автопідйомник на базі “Iveco”. Автопідйомник вже поповнив автомобільний парк спеціальної техніки Ніжинського РЕМ. Завдяки малим габаритам даний тип підіймачів, у порівнянні з іншими, надає автомобілю підвищеної маневреності в умовах щільної забудови, що є перевагою при використанні в міських умовах. Є важливим і те, що компактність даного типу підіймачів аж ніяк не впливає на технічні характеристики, які нічим не відрізняються від їх більших в габаритах аналогів. Так, максимальна робоча висота підіймача складає 18 метрів з максимальним вильотом стріли 9, 10.5, 14 метрів при навантаженні люльки в 250, 200 та 80 кілограмів відповідно. Обертання наземної частини автогідропідіймача складає 360 градусів, що в поєднанні з висотою підйому та вильотом стріли дає можливість забезпечити високу маневреність люльки. Конструкційною особливістю підіймача є те, що пульт керування роботою автогідропідіймача знаходиться в самій люльці. Таке розміщення пульта керування дає змогу електромонтеру самому оцінювати обстановку на місці проведення робіт і вибирати найбільш зручне положення люльки для проведення даних робіт.

  Оновлення спеціалізованої техніки – обов’язкова умова у діяльності енергетиків з ремонту та експлуатації електромереж. Новий транспорт – автомобілі “Renault Dokker” - отримають всі оперативно-виїзні бригади. Автотранспорт укомпллектований радіостанцією, стелажами, драбиною KRAUSE. Спецтехніка допомагатиме швидше усувати аварійні ситуації, особливо у час стихії. Тепер працівники зможуть швидко доїхати до місця аварії та відновити електропостачання споживачам. Нова техніка також дозволяє ефективно перерозподілити наявний автотранспорт і підвищити загальну готовність аварійних бригад у всіх районах Чернігівщини. Важливо й те, в яких умовах доїжджають до місця аварії працівники АТ «Чернігівобленерго». Адже для енергетиків не існує вихідних або свят. І в дощ, і в сніг, і вночі, і вдень оперативно-виїзні бригади працюють для того, щоб забезпечити світло в оселях мешканців Чернігівщини. Товариство і надалі продовжить інвестувати в оновлення автотранспорту і спецмеханізмів, що є необхідною умовою для надійного електропостачання та енергобезпеки Чернігівщини.