Енергетик – професія шанована, однак небезпечна. Кожного року трапляються нещасні випадки із смертельними наслідками. Коли працюєш в умовах підвищеної небезпеки, особливо відчуваєш потребу у захисті Божому. В пам’ять про енергетиків Чернігівщини, які загинули при виконанні службових обов’язків та захисті Української Держави та з нагоди 25-річчя з дня заснування Чернігівобленерго біля головного офісу Товариства встановили капличку з образом Покрови Пресвятої Богородиці. Ідея створити місце відданості та пам’яті виникла і була втілена фактично за пів року.

Духовне дійство зібрало чимало поважних гостей. На освяченні каплички були присутні Голова Наглядової ради «Вінницяобленерго» Ігор Бойко, Генеральний директор «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук, Голова правління «Сумиобленерго» Ігор Дирбавка, Голова правління ЦЕК Микола Корса, Генеральний директор ЛЕО Володимир Грицай, працівники компанії та мешканці міста. Серед шанованих гостей і члени Наглядової ради АТ «Чернігівобленерго».

  Розпочалося освячення літургією, яку відслужив Архієрей Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Священного Синоду Євстратій Зоря. Як зауважив Владика, сама доля склалася так, що він освячує капличку на честь енергетиків. Його батько був енергетиком. Працював в Черкаських електромережах і постраждав від дії електричного струму.

  Ініціатива встановити капличку в рамках святкування 25-річчя Чернігівобленерго належить саме Голові правління Михайлу Ільницькому. Михайло Васильович привітав з ювілейною датою та висловив сподівання, що проходячи повз цю капличку люди будуть згадувати про небезпеку цієї професії і вшановувати енергетиків та захисників нашої держави.

  Серед поважних гостей – Чернігівський міський голова Владислав Атрошенка. «Робота кожного з нас – на благо України. Ви сплачуєте «білу» заробітну плату, тим самим роблячи вагомий внесок у позитивні перетворення міста», - відзначив очільник міста. Подякував Владислав Атрошенко і за тісну співпрацю, яка налагодилася зі зміною керівництва АТ «Чернігівобленерго». Товариство долучається до конкретних справ, розпочатих командою Владислава Атрошенка та його політичною силою «Рідний дім». Правління АТ «Чернігівобленерго» делегує своїх представників на вибори до місцевих рад різних рівнів Чернігівської області. Участь в житті громад енергетиків - це основа для розвитку всіх сфер економіки. Владислав Атрошенко привітав керівництво та працівників Товариства з 25-річчям, побажав усім добра та здоров’я.

   На рахунку АТ «Чернігівобленерго» ця капличка вже третя. Голова Наглядової ради «Вінницяобленерго» Ігор Бойко подякував Михайлу Ільницькому за реалізацію соціальних проєктів, а міській владі – за їх підтримку.

   Каплиця буле відкрита не тільки для працівників АТ «Чернігівобленерго», а для всіх бажаючих. Нехай добро та гармонія, що властиві цьому місцю, назавжди оселяться у Вашому серці.