Будинки без покрівлі, повалені огорожі, з корінням вивернуті дерева, які падаючи пошкодили лінії електропередач, що стало причиною перебоїв з електропостачанням. Працівники АТ «Чернігівобленерго» мобілізували усі сили на подолання наслідків негоди. На відновлення електропостачання задіяли 78 одиниць техніки, працює 71 аварійна бригада, яким вдається оперативно ліквідовувати наслідки аварій. Енергетики працюють по 12 годин, щоб якнайшвидше ліквідувати вимкнення та повернути світло до будинків.

  Наразі електропостачання відновлене по більшості території області. З наслідками негоди досі доводиться справлятись у Городнянській, Новгород-Сіверській та Ріпкинській ОТГ. Ремонтні роботи ускладнюються масштабністю заподіяної шкоди – було знеструмлено 129 ліній 10 кВ, станом на 16:00 вже включено 98 ліній. Енергетики обіцяють працювати над відновленням електропостачання навіть вночі та у вихідні, щоб світло якнайшвидше повернулось у домівки мешканців області.

  АТ «Чернігівобленерго» просить з розумінням поставитися до аварійних вимкнень, спричинених негодою та не перенавантажувати телефонні лінії кол-центру. Як правило, під час масових вимкнень енергетики знають про всі пошкодження у мережах і намагаються ліквідовувати їх якнайшвидше. Компанія просить вибачення за незручності, спричинені аварійними вимкненнями та проявити терпіння – спеціалісти працюють над ліквідацією поломок. За станом вимкнень можна слідкувати на офіційному сайті компанії https://chernihivoblenergo.com.ua/disconnection.