Чернігівські енергетики продовжують подорожувати Україною. Цими вихідними працівники АТ «Чернігівобленерго» побували в Національному парку «Межигір’я». Відвідати унікальні місця працівники Товариства мають можливість завдяки керівництву та профкому АТ «Чернігівобленерго», які дбають про культурне дозвілля свого колективу.

  Назва «Межигір’я» пов’язана з тим, що ця місцевість розташована в долині, з трьох боків оточена пагорбами, які здавна на Поліссі називались горами. Саме цей затишний куточок між нинішнім Вишгородом і селом Нові Петрівці понад тисячу років тому уподобали ченці, які свого часу побудували тут величний монастир, відомий навіть за межами України. Вочевидь, краса і спокій цієї місцини й спонукала до того, що після монастирського періоду Межигір’я, у радянські часи тут було облаштовано заміську урядову резиденцію для високопоставлених чиновників. Кожний наступний господар руйнував особняк попередника і зводив новий. У 2014 році Верховна Рада України прийняла постанову про повернення Межигір’я в державну власність. Нині люди приїжджають до Межигір’я як до популярного парку, розташованого на 136 га, де можна відпочити й насолодитися красою природи та мистецтвом людей, які створили тут прекрасний затишний куточок. Задоволення від прогулянки цим «райським» куточком отримали і енергетики Чернігівщини. На території Межигір’я розташовані будинок з пеньками, кінний клуб, корабель-ресторан «Ґалеон», поле для гольфу, тир, тенісні корти, алеї на березі Дніпра. Риба у штучних водоймах теж підпливає до людей. Ще є чайки, фазани, скрізь чути спів птахів. Славнозвісні страуси теж добре себе почувають і знахабніло випрошують у відвідувачів зелену траву. Любителі автомобілів та мотоциклів побували у музеї ретро автомобілів, який створили з колекції Януковича. Акуратні газони і сходи, статуї зі справжнього білого мармуру, альтанки, штучні водойми і фонтани, імітація грецьких руїн, квітучі клумби та фігурно підстрижені кущі порівнюють з ландшафтним дизайн довкола «Зимового палацу» або «Версалю».

  «Дуже вражені реальними масштабами та красою парку! Кожний куточок - витвір мистецтва! Дякуємо за таку чудову погоду, за вдалу поїздку, за неймовірні враження», - усі як один кажуть учасники поїздки. Тепер члени профспілкового сподіваються, що наступний тур вихідного дня буде не менш цікавим і захоплюючим.