Змагання проходили у форматі “онлайн-турніру” на платформі lichess.org. і для переважної більшості гравців це було першим знайомством з даним шаховим порталом. Приємно було помітити, що після подання заявки на участь в турнірі, учасники здійснювали активну підготовку, граючи тренувальні партії та розв’язуючи задачі на шаховому порталі. В першу чергу організатори турніру - адміністрація та профспілковий комітет АТ «Чернігівобленерго» - ставили за мету залучення працівників до занять фізичною культурою та спортом, популяризацію шахів, виявлення найсильніших шахістів, зміцнення дружніх зв’язків між любителями шахів. Був передбачений і тренувальний день. Гравці, що вже зареєструвалися на той час навчилися посилати один одному виклик на гру та зіграти 2-4 партії із гравцями з філії.

  Турнір проводився відповідно до «Правил шахової гри ФІДЕ» за швейцарською системою – 8 турів, по два тури кожного дня. Специфіка турніру спонукала гравців проводити партії швидше, при цьому це не завадило багатьом гравцям продемонструвати достатньо якісну гру.

  При розподілі місць у особистому заліку враховувались результати гравців у турнірі та додаткові коефіцієнти у такому їх пріоритеті:

  • кількість набраних гравцем очок у турнірі.
  • результат особистої зустрічі (тільки для 1 та 2 місце);
  • коефіцієнт Бухгольца (сума очок кожного партнера гравця);
  • коефіцієнт прогресу (сума очок в усіх турах для конкретного гравця);
  • коефіцієнт Зоннеборна-Бергера (сума очок партнерів гравця, які програли йому, та половина суми очок партнерів, з якими він зіграв у нічию);
  • кількість виграних партій;
  • кількість партій, що гралися чорними фігурами.

 

  Від початку турніру лідерство захопив інженер ОДГ Корюківського РЕМ Олександр Байдала і його перемога не викликала сумнівів.

Почесне друге місце заслужено посів пенсіонер Чернігівських МЕМ Іван Цюренко. Через карантинні обмеження Іван Степанович не зміг особисто отримати нагороди, тож відзнаки були передані через представників Чернігівських МЕМ.

3 місце з незначним відривом виборов начальник відділу формування корисного відпуску комерційної дирекції Володимир Іванов.

 

Учасники, які посіли призові 1, 2 та 3 місця, нагороджені кубками, дипломами та грошовими призами.

Вітаємо всіх учасників та зичимо не зупинятись на досягнутому, продовжувати тренуватися, в тому числі, на шахових порталах, удосконалювати свою майстерність та здобувати нові перемоги!