В сучасних умовах вимоги до операторів систем розподілу, щодо якості та надійності енергопостачання, підвищуються. Найголовнішим завданням із забезпечення надійності роботи електричних мереж є скорочення перерв електропостачання кінцевих споживачів електричної енергії. Однією з найважливіших складових цього завдання є мінімізація часу визначення і пошуку пошкодженої ділянки в розподільних електричних мережах. Вирішення даної задачі дозволяє підвищити якість надання послуг з електропостачання споживачів, оскільки скорочення часу визначення місця пошкодження впливає на покращення показників.

 АТ «Чернігівобленерго» крокує в ногу зі змінами.  В 2020 році Товариство придбало 66 комплектів індикаторів пошкодження короткого замикання для пошуку місця пошкодження при аварійних ситуаціях на повітряних лініях електропередач 6-35 кВ. На даний час всі комплекти встановлені та виконують свої функції.

  Індикатор фіксує шлях проходження струму короткого замикання та при своєму спрацьовуванні активує світлодіодну індикацію червоного кольору, яка забезпечує швидкий пошук місця пошкодження. Пристрої забезпечені простим і надійним механізмом кріплення на провід. Оснащення розподільної мережі індикаторами пошкодження дозволить як найшвидше встановити і виявити пошкоджену ділянку мережі особливо на важкодоступних ділянках проходження ліній і в темну пору доби. Індикатор встановлюється на лінійних відгалуженнях ліній електропередачі або через певну відстань на довгих лініях. Основним критерієм вибору для встановлення на повітряних лініях 10 кВ був показник SAIDI (індекс середньої тривалості відключень по системі). Одним із переваг індикатору є корпус індикатора який, повністю водонепроникний, ударостійкий, не пошкоджується при падінні на землю з висоти до 10 м. Пристрій працює від батареї з тривалим терміном служби,  що забезпечують роботу пристрою в режимі очікування до 10 років.