З настанням холодів почастішали випадки несанкціонованого відбору електричної енергії, простіше сказати – крадіжки електричної енергії. Деякі несумлінні споживачі електричної енергії, користуючись “перевагами” запроваджених карантинних обмежень, намагалися отримувати електричну електроенергію задарма.

Основні види порушень – це позаоблікове підключення як до мереж Товариства, так і до власних мереж, використання “постійних” магнітів та частотних генераторів.

Загалом упродовж 11 місяців 2020 року працівники АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» провели 1461 рейдів та склали 678 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. З них 381 зафіксовано у непобутових споживачів, 297 – у побутових споживачів.

Варто нагадати, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Закону України “Про ринок електроенергії”, Правил роздрібного ринку електроенергії і кваліфікується як «крадіжка». За такі протиправні дії згідно з чинним законодавством передбачено не тільки штрафні санкції, а також можлива і кримінальна відповідальність.

Закликаємо використовувати електроенергію без крадіжок і цим вберегти себе від зайвих витрат.

  Шановні чернігівці та мешканці області! Якщо Ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є працівниками АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» – негайно повідомте про це до Кол-центру Товариства за номером 0-800-210-310.