У суботу, 13 березня, чернігівці масово святкували Масляну – з піснями, танцями, іграми і, звичайно ж, млинцями. Працівники ж АТ «Чернігівобленерго» відзначили це свято по-особливому – змаганнями з боулінгу. Хоч і без млинців цього дня не обійшлося.

    Боулінг по праву можна назвати однією із найдавніших ігор людства. У 1930 році британський антрополог Фліндерс Пітрі знайшов в єгипетських похованнях набір для гри, яку можна назвати прототипом сучасного боулінгу. За його підрахунками, цим комплектом користувалися десь за 5200 років до народження Христа. Але справжнім всенародним захопленням боулінг став лише на початку XIX століття – гру в кулі полюбили як в Європі, так і в Америці. На жаль, до України тренд на боулінг докотився набагато пізніше – аж наприкінці ХХ століття. Та вже зараз ця гра – один із топових варіантів проведення вільного часу для українців, тим паче із друзями. Тому і не дивно, що на свято, яке прийнято відзначати масовими заходами, 15 команд із різних структурних підрозділів АТ «Чернігівобленерго» (а це аж 60 гравців!) зібралися саме тут – у Розважальному центрі «Базис».

    Дві години доріжками каталися кулі, розліталися кеглі, і то тут, то там чулися захоплені вигуки або розчароване зітхання. Як і будь-яка спортивна гра, боулінг має свої секрети – як правильно стояти, розбігатися, тримати кулю, під яким кутом та з якою силою кидати. Але, скільки б інформації з цього приводу ви не прочитали, усе зведеться до одного: гарний гравець у боулінг – той, хто постійно шліфує свої навички та вміння. Отож і команди енергетиків, які мали таку змогу, за кілька тижнів до змагання посилено тренувалися. Допомогло чи ні, судитимемо за результатами. До речі, оскільки кожен слідкував в основному за балами своєї команди, інтрига трималася до останнього моменту. І ось, як то кажуть, момент істини прийшов.

У командному заліку трійка переможців виглядає так:

  • перше місце – дирекція з ІТ (Олег Помилуйко, Юрій Ратушний, Тетяна Прозерська та Людмила Субоч);
  • друге місце – Чернігівські МЕМ (Олександр Шульга, Олег Новик, Алла Багмут та Світлана Осипенко);
  • третє місце – Корюківський РЕМ (Віталій Рябець, Микола Сотник, Катерина Летута і Тетяна Івасенко).

А ось в особистому чоловічому заліку розділити призові місця було доволі непросто. Два гравця – Євгеній Полегешко і Юрій Ратушний – набрали однакову кількість балів, тож переможця довелося визначати за трьома додатковими фреймами. Результат:

  • перше місце – Євгеній Полегешко (сервісний центр);
  • друге місце – Юрій Ратушний (дирекція з ІТ);
  • третє місце – Сергій Юрченков (технічна дирекція).
В особистому жіночому заліку турнірна таблиця мала такий вигляд:
  • перше місце – Алла Багмут (Чернігівські МЕМ);
  • друге місце – Анастасія Козацька (комерційна дирекція);
  • третє місце – Марина Плуток (дирекція капітального будівництва та інвестицій).

    – Змагання з боулінгу ми організовували вперше. Звісно, без складнощів не обійшлося, але, сподіваюся, на позитивні емоції від гри це не вплинуло, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Боулінг – це той вид спорту, який дозволяє продемонструвати і свою силу, і витримку, і спритність, і кмітливість. У кожного є можливість проявити себе як окремим, так і командним гравцем. Головне ж – що гра створила гарний святковий настрій, відволікла від поточних проблем і подарувала усім цікаве спілкування.

    Самі ж учасники гри (навіть ті, хто у список переможців не потрапив), зійшлися на одному: цю традицію однозначно треба продовжувати!

    Подивитися відео про гру можна за посиланням https://youtu.be/J8R7zFK4gLk