Спартакіада до 25-річчя від дня заснування АТ «Чернігівобленерго» давно закінчилася, а учасники і досі відчувають її приємні відголоски. І якщо головні переможці – енергетики Прилуцького РЕМ – давно матеріалізували свій виграш, витративши чесно зароблені призові кошти на триденну екскурсію в Карпати, то інші команди-переможці – Чернігівські МЕМ (2 місце), Чернігівський РЕМ (3 місце) та Бахмацький РЕМ (4 місце) – свої призи отримали лише зараз. А все тому, що частково виграшні сертифікати усі три команди вирішили витратити на… спортивну форму.

    Бувалі спортсмени кажуть: зовнішній вигляд – це половина успіху, а спортивна форма – вияв справжньої готовності до спортивних звершень! І з цим важко не погодитись. Адже навіть психологи стверджують, що спортивна форма, яка подобається, підвищує функціональні можливості організму. Не вірите? А дарма. Ні для кого не секрет, що в будь-якого спортсмена, який регулярно тренується, з часом підвищується працездатність нервової системи, значно збільшується сила м’язів, краще працюють системи кровообігу і дихання, поліпшуються обмінні процеси в організмі. Коли ж цей спортсмен ще й одягнений в улюблену форму, дієздатність його організму досягає свого найвищого рівня. Звісно, усе це найперше пов’язано з нашою психологією, але яка різниця, якщо цей принцип направду працює?

    До речі, скоро ми зможемо перевірити його на практиці. Не за горами тепло, а разом із ним – численні спортивні турніри та чемпіонати. Тож вболіваймо за своїх і сподіваймося, що нова спортивна форма допоможе їм вибороти якомога більше призових місць!