15 квітня АТ «Чернігівобленерго» та Національний університет «Чернігівська політехніка» підписали договір про співпрацю.

– «Чернігівобленерго» – наш головний стейкхолдер. Це підприємство, яке зацікавлене у фахівцях, яких готує наш університет, а університет, у свою чергу, дуже зацікавлений у співпраці з підприємством, – зазначив ректор НУ «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець. – Сучасна освіта висуває нові вимоги. Якщо ми будемо варитися у власному соку, то не досягнемо тих результатів якості освіти, до яких прагнемо. Маємо навпаки разом із адміністрацією та нашими науково-педагогічними працівниками обов’язково прислухатися до безпосередніх роботодавців, які потім працюватимуть із нашими випускниками. Тому дуже важливо залучати фахівців-практиків «Чернігівобленерго» до освітнього процесу ще на етапі підготовки фахівців з електротехнологій для проведення аудиторних занять, для участі в екзаменаційних комісіях, ну і, звісно ж, для закріплення знань на практиці. А після підписання цього договору ми зможемо пропрацювати ще й можливість дуальної форми навчання за відповідними спеціальностями, бо це найбільш ефективний спосіб підготовки якісних фахівців, адже дуальна освіта передбачає 50% підготовки в університеті, а всю практичну підготовку на рівні того підприємства, куди випускники у майбутньому підуть працювати. Так вони на 100% будуть відповідати вимогам свого роботодавця.

АТ «Чернігівобленерго» співпраця з «Чернігівською політехнікою» цікавить не менше.

– Наше підприємство – найбільше в області. Зараз у нас працює понад 3 тисячі працівників, – констатує Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – Так збіглося, що підписуємо цей договір ми у досить символічний період. На початку року наша компанія вступила у новий етап розвитку, адже Україна підтримала міжнародний досвід у сфері енергетики і запровадила так зване РБА-регулювання. Зараз мережі області перебувають не в найкращому стані, але років за 5-10 ми сподіваємось виправити цю ситуацію, адже завдяки РБА-регулюванню у нас суттєво збільшується фінансування ремонтних робіт, обсяги закупівлі нового обладнання. Тому будемо раді, якщо студенти приходитимуть і вчитимуться працювати із ним, а викладачі передаватимуть цей досвід далі. Також, ми звичайно ж зацікавлені у якісно підготовлених випускниках університету, яких наше підприємство надалі зможе працевлаштувати на досить конкурентну заробітну плату для нашого регіону.

І в університеті, і в АТ «Чернігівобленерго» впевнені: підписаний договір формальним не буде, обидві сторони наповнять його змістовною співпрацею задля спільної мети – якісної підготовки молодих фахівців.