Днями АТ «Чернігівобленерго» подарувало в бібліотеки області перевидання книги «АТ «Чернігівобленерго: історія, події, люди», випущеної до 25-річчя товариства.

– Це найбільш об’ємне дослідження історії чернігівської енергетики, – зазначає Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – Адже ця книга охоплює не лише період останніх 25 років. Тут опубліковані історичні матеріали із фондів місцевих музеїв, Державного архіву області та нашого Музею енергетики Чернігівщини, є чимало раритетних фото. Думаю, читачам бібліотек, які цікавляться такою тематикою, це видання точно знадобиться.

– Ця книга – справжнє надбання для нашого відділу краєзнавства та відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук, – підтверджує заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка Алла Мальована. – Адже, на жаль, зараз такі краєзнавчі дослідження проводяться не так вже й часто.

До речі, саме матеріали краєзнавчого відділу бібліотеки, який займається виявленням, збереженням та популяризацією інформації про регіон, його історію і сьогодення, користуються дуже великим попитом серед читачів. Фонд цього відділу нараховує понад 6 тисяч документів, присвячених Чернігівщині, серед яких ксерокопії рідкісних видань минулих століть про Чернігів та Сіверський край, рукописи краєзнавчих досліджень, підшивки більш сучасних місцевих газет, компакт-диски. Значну увагу співробітники відділу приділяють популяризації історико-краєзнавчої літератури, літератури про пам’ятки історії і культури, про екологію і охорону природи краю, творчості місцевих письменників і краєзнавців. Тож книга про історію чернігівської енергетики логічно доповнить усе це розмаїття краєзнавчих матеріалів. Витоки чернігівської енергетики, сьогоднішні будні працівників підприємства, перспективи на майбутнє… Усе це однозначно будуть читати, порівнювати та аналізувати. І, безперечно, наступні покоління не раз подякують чернігівським енергетикам за виконану роботу.