Субота, 22 травня, видалася для чернігівських енергетиків досить насиченою, адже саме цього дня серед команд структурних та відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго» пройшло змагання на Кубок ІІ Чемпіонату із волейболу в закритому приміщенні – перший спортивний захід після закінчення жорсткого карантину.

– Після тривалої перерви, що була пов’язана з карантинними заходами, ми нарешті відновлюємо наші спортивні заходи. Сподіваємось, стабільна ситуація триватиме, як мінімум, до кінця літа і ми зможемо провести протягом цього періоду все, що планували з початку року. Починаємо ж із волейболу. Це другі такі змагання, які проводить товариство. І цього року у нас вже додалися нові команди. Дуже радує, що спортивний дух «Чернігівобленерго» не знижується, а тільки зростає. Ми ж, адміністрація і профспілкова організація компанії, цьому лише сприятимемо, – наголосив Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.

Отож у волейбольному протистоянні зійшлися 14 команд, які заздалегідь розділили на чотири групи: групу А (Прилуцький РЕМ, Дирекція з ІТ, Дирекція комерційна та Чернігівські МЕМ), групу В (Чернігівський РЕМ, Дирекція технічна та Ніжинський РЕМ), групу С (Збірна АУП, Дирекція із забезпечення діяльності та Сервісний центр) і групу D (Корюківський РЕМ, Дирекція із захисту активів, Бахмацький РЕМ і ТОВ «Енера-Чернігів»). За результатами відбіркових ігор у кожній було виявлено найсильнішого. А стали ними і, відповідно, потрапили в півфінал:

  • у групі А – команда Прилуцького РЕМ;
  • у групі В – команда Чернігівського РЕМ;
  • у групі С – команда Дирекції із забезпечення діяльності;
  • у групі D – команда Корюківського РЕМ.

У першому півфіналі зустрілися Прилуцький та Чернігівський РЕМ. Перемогли прилучани, причому з рахунком 2:0. У другому – Дирекція із забезпечення діяльності та Корюківський РЕМ. Із рахунком 1:2 перемогли корюківці. Отож третє місце між собою розіграли команди Дирекції із забезпечення діяльності та Чернігівського РЕМ. Тут перемога і почесна бронза дісталася останній. А ось у фінал потрапили команди Прилуцького і Корюківського РЕМ. Боротьба була запеклою, адже визначити лідера не вдавалося, як то кажуть, до останнього м’яча. Але врешті-решт переможцем стала команда Прилуцького РЕМ. Її ж гравець – Олександр Степаненко – отримав нагороду в номінації «Найкращий гравець». Іще одна відзнака – за найкращу команду підтримки – дісталася вболівальникам Корюківського РЕМ.

Роз’їжджалися домівками енергетики втомлені, але задоволені. Так, нагороди отримали не всі, зате відчуття азарту, підтримка колег та гарний настрій було гарантовано кожному. Мабуть, все-таки не дарма волейбол потрапив до десятки найпопулярніших видів спорту на планеті. За статистикою, ним на дозвіллі займається понад один мільярд людей, а це – кожен сьомий житель планети. У «Чернігівобленерго» ця статистика ще щільніша – тут волейболом «хворіє» кожен другий. І це добре! Адже хто б і що не говорив, а спорт – це таки здоров’я, причому не лише фізичне.

Як проходили змаганння, можна подивитися за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=imXKoQjy4HY