Наприкінці минулого тижня працівники АТ «Чернігівобленерго» почали вакцинуватися від коронавірусу. Одним із перших щеплення зробило керівництво компанії – Голова правління, фінансовий директор та директори за напрямками.

– Вакцинація від коронавірусу в Україні триває уже третій місяць, а навколо неї і досі розповсюджується якась суперечлива інформація та плітки. Як би там не було, а не визнати, що саме вакцинація протягом довгих років залишається найефективнішим способом захисту від інфекційних захворювань, не можна, а тому рано чи пізно усі ми прийдемо до того, що вакцинуватися від коронавірусу треба, – говорить Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – Якщо звісно, ми хочемо колись повернутися до свого звичного життя без такої кількості обмежень, які маємо зараз.

І дійсно, правець, віспа, поліомієліт, дифтерія – про ці хвороби ми давно забули, а подолати їх у всьому світі вдалося лише завдяки вакцинації. Якби не щеплення, епідемії і досі продовжували б вбивати мільйони людей щороку. Результат коронавірусної пандемії – тисячі смертей щодня. І здолати її без вакцинації досі не вдалося. То чому ж не спробувати цей єдиний реальний вихід?

До речі, вакцинувалися чернігівські енергетики вакциною «CoronaVac» компанії «Sinovac Biotech». Частина українських епідеміологів вважає, що з-поміж інших ця вакцина має ряд суттєвих переваг. По-перше, це інактивована вакцина, тобто препарат, виготовлений стандартним, перевіреним і звичним для нас способом. По-друге, транспортувати та зберігати її можна за температури від +2°C до + 8°C, а отже не може виникнути жодних проблем із дотриманням так званого «холодового ланцюга». По-третє, ця вакцина містить усі антигени вірусу, а тому буде ефективною навіть з огляду на його високу мутабельність.

Станом на 13 годину 31 травня в АТ «Чернігівобленерго» вже провакцинувалося 579 чоловік: 259 працівників апарату управління, 105 – Прилуцького РЕМ, 67 – Бахмацького РЕМ, 93 – Ніжинського РЕМ і 55 – Корюківського РЕМ.