В ніч з 30 на 31 серпня на Чернігівщині сильна злива, пориви вітру та блискавка призвели до відключень 39 ПЛ-10кВ повністю та 10 ПЛ -10 кВ частково, а також 467 трансформаторні підстанції. Без електропостачання залишилися мешканці 98 населених пунктів. Найбільше знеструмлень сталося у Козелецькому, Бобровицькому, Чернігівському районах та м.Чернігів. Як пояснили синоптики, негоду спричинило поле зниженого тиску з проходженням атмосферного фронту.

Аварійні бригади АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» працюють у посиленому цілодобовому режимі, щоб оперативно ліквідувати пов'язані з негодою аварійні відключення. Наразі у відновленні електропостачання задіяні 59 бригади з 178 енергетиків, залучено 68 одиниць техніки.

Інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі «Відключення».

Дізнатися про тимчасові перерви в електропостачанні (час початку перерви, причину та орієнтовний час відновлення електропостачання) можна за допомогою:

  • мобільного додатку «E-Svitlo Chernihiv» (інформація відображається при перегляді особового рахунку);
  • сервісу «Особистий кабінет E-Svitlo» (інформація також відображається при перегляді особового рахунку);
  • чат-ботів АТ «Чернігівобленерго» у Viber та Telegram
  • розділу «Планові та аварійні відключення» за посиланням https://chernihivoblenergo.com.ua/power_outages на офіційному веб-сайті АТ «Чернігівобленерго» (для користування треба обрати тип перерви в електропостачанні (або всі разом), дільницю (із списку) та зазначити інтервал дат (за замовчанням встановлюється поточна дата)).

Якщо Ваша адреса там є – енергетики вже знають про відключення і відновлюють електропостачання, дублювати заявки дзвінками не треба. Якщо ви не знайшли свою адресу – телефонуйте до кол-центру 0800210310 (цілодобово).

АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» нагадує також про необхідність дотримання правил електробезпеки: не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його. При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це в кол-центр АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».