1 жовтня на полігоні відокремленого підрозділу Ніжинського РЕМ відбувся щорічний конкурс професійної майстерності серед працівників АТ «Чернігівобленерго». Усі відокремлені підрозділи були представлені збірними командами.

– До складу кожної бригади входили майстер дільниці з експлуатації електромереж, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, електромонтер з експлуатації розподільних мереж з посадою за суміщенням – водій і два електромонтери з експлуатації електролічильників групи експлуатації приладів обліку, – пояснює директор з охорони праці АТ «Чернігівобленерго» Юрій Волохін. – Складався конкурс з шести етапів. На першому оцінювалися психофізіологічні якості працівників (пам’ять, увага тощо), а також знання нормативних документів. На всіх інших етапах завдання були практичними. На другому етапі бригади виводили в ремонт Р-10 кВ КТП, перевіряли відсутність напруги, встановлювали переносні заземлення з використанням приставної драбини та піднімались на опору за допомогою лазів по бетону. На третьому – надавали домедичну допомогу при переломах нижньої та верхньої кінцівок із накладанням шини, венозній кровотечі нижньої кінцівки з накладанням джгута та артеріальній кровотечі верхньої кінцівки з накладанням джгута (кожній бригаді дісталося одне з цих завдань, в залежності від витягнутого білета), а також виконували реанімаційні заходи – непрямий масаж серця та штучне дихання – на манекені. На четвертому етапі бригади демонстрували свої навички з пожежогасіння – гасили місце займання паливно-мастильних матеріалів. На п’ятому – знімали та встановлювали запобіжники 10 кВ з землі за допомогою ізолювальної штанги. Ну і на шостому етапі відбувалося відключення боржників на опорі ПЛ-0,4 кВ за допомогою секатора. До речі, завдання двох останніх етапів конкурсу профмайстерності – нові, змагалися у техніці виконання таких видів робіт наші бригади вперше.

– Останніми роками в галузі енергетики з’являється чимало нових технологій. І частина з них входить у наше повсякденне життя. Саме тому цього року конкурс професійної майстерності не лише визначав найкращих, а й ніс навчальну функцію, – зазначив директор технічний АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – І приємно, що на всіх етапах конкурсу (і вже звичних, і нових) наші бригади показали достойний рівень.

Лідером цьогорічного конкурсу професійної майстерності стала бригада Ніжинського РЕМ. 117,74 – саме таку загальну кількість балів набрали ніжинські енергетики на всіх етапах конкурсу. 115,56 балів і друге місце дісталися бригаді Бахмацького РЕМ. Третє місце посіла команда Чернігівських МЕМ, які набрали 113,12 балів. Окрім грамот, усі команди (в тому числі і ті, хто до списку переможців не потрапив) отримали подарунки.

Не обійшлося і без особистих нагород. Пам’ятний приз найкращому учаснику четвертого етапу змагань (пожежогасіння) від відділу цивільного захисту, мобілізаційної роботи і пожежної безпеки дістався електромонтеру з експлуатації розподільних мереж 5 групи Варвинської дільниці з експлуатації електромереж №5 Прилуцької дільниці Олександру Маліяду. Іще один індивідуальний приз – сертифікат на придбання путівки для сімейного відпочинку на будь-якому курорті України – найкращому учаснику змагань, який визначався за першим етапом змагань, від профспілкового комітету Товариства голова профспілки Іван Тимошенко вручив майстру Нехаївської ДЕЕМ № 3 Коропської дільниці Бахмацького РЕМ Сергію Олексенку.

– Спасибі усім командам за участь у конкурсі профмайстерності, а головне – за гарну підготовку, – підсумував Сергій Фелик. – Ці змагання вкотре довели, що у нашій компанії працюють, дійсно, дуже професійні працівники.