На 20-22 жовтня в Чернігівській області було оголошене штормове попередження. Вітер посилився до 15-20 м/с. Внаслідок дії таких несприятливих погодних умов в різних районах області сталися аварійні відключення в мережах. Лише протягом 22 жовтня в кол-центр АТ «Чернігівобленерго» зі скаргами на перебої в електропостачанні звернулося 899 споживачів (близько 73% від усієї кількості звернень). Найбільше у цей період постраждали споживачі Новгород-Сіверського району – о 10.58 тут аварійно відключилася ПЛ-110 кВ Семенівка-2 – Машеве – Новгород-Сіверський. Щоправда, вже о 12.02 споживачі були резервно заживлені.

Також протягом дня внаслідок погіршення погодних умов трапилося кілька аварійних відключень ліній 10 кВ, що призвело до масово відключення споживачів:

  • на Ріпкинщині (Чернігівський район) було відключено 58 трансформаторних підстанцій (20 населених пунктів);
  • на Корюківщині – 51 трансформаторну підстанцію (10 населених пунктів);
  • на Семенівщині (Новгород-Сіверський район) – 56 трансформаторних підстанцій (18 населених пунктів);
  • на Новгород-Сіверщині – 48 трансформаторних підстанцій (6 населених пунктів і частина районного центру).

До ліквідації пошкоджень на лініях були терміново залучені аварійні бригади відокремлених підрозділів Товариства. Уже на ранок 23 жовтня знеструмленими залишилися 9 трансформаторних підстанцій (1 населений пункт) у Чернігівському районі, 15 трансформаторних підстанцій (4 населених пункти) у Прилуцькому районі та 6 трансформаторних підстанцій (частина одного населеного пункту) в Ніжинському районі.

Наголошуємо: аварійні відключені, що сталися цими днями, не мають жодного стосунку до віялових відключень! І нагадуємо: дізнатися про тимчасові перерви в електропостачанні (час початку перерви, причину та орієнтовний час відновлення електропостачання) можна за допомогою:

• мобільного додатку «E-Svitlo Chernihiv» (інформація відображається при перегляді особового рахунку);

• сервісу «Особистий кабінет E-Svitlo» (інформація також відображається при перегляді особового рахунку);

• розділу «Планові та аварійні відключення» за посиланням https://chernihivoblenergo.com.ua/power_outages на офіційному веб-сайті АТ «Чернігівобленерго» (для користування треба обрати тип перерви в електропостачанні (або всі разом), дільницю (із списку) та зазначити інтервал дат (за замовчанням встановлюється поточна дата));

 • чат-ботів АТ «Чернігівобленерго» у Viber та Telegram (авторизованим споживачам чат-боти надсилають повідомлення за наявності зареєстрованої тимчасової перерви в електропостачанні).

Якщо ж у жодному з ресурсів ви не знайшли свою адресу, а електропостачання відсутнє, телефонуйте до кол-центру АТ «Чернігівобленерго» за номерами 0-800-210-310 або 0 (462) 772-901.