До уваги побутових споживачів!

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, «Про затвердження змін до деяких постанов НКРЕКП» від 17.03.2021 року №475, внесені зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП 14.03.2018 року № 312 (далі – ПРРЕЕ).

Згідно з вимогами пункту 2.4.2 глави 2.4. ІІ розділу ПРРЕЕ, дозволена (договірна) потужність об’єктів індивідуальних побутових споживачів визначається виходячи з проєктної документації електрозабезпечення об’єкта споживача й обмежується на рівні потужності, передбаченої проєктною документацією вказаного об’єкта та/або технічними характеристиками мереж зовнішнього електрозабезпечення, а у разі її відсутності – на рівні не нижче 3 кВт та/або за результатами виконання відповідних заходів інвестиційної програми – на рівні не нижче 5 кВт.

У листопаді 2021 року індивідуальним побутовим споживачам надіслано повідомлення про погодження дозволеної (договірної) потужності за договором споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, узгоджене з боку оператора системи розподілу АТ «Чернігівобленерго» на рівні 3 кВт.

У разі незгоди із зазначеною величиною встановленої (договірної) потужності за об’єктом споживача, останньому необхідно впродовж місяця подати до АТ «Чернігівобленерго» відповідне обґрунтування іншої величини дозволеної потужності об’єкта.

За відсутності заперечень до встановленої дозволеної потужності протягом місяця вона буде вважатися прийнятою.