А чи знаєте ви, що Святий Миколай – реальна особа, яка жила і насправді творила добрі діла? Народився Миколай у 280 році у місті Патарі (Туреччина) в родині багатих греків-християн. Ріс хлопець у добрі та любові, але його надзвичайно засмучувала бідність мешканців рідного міста, тому він потайки від усіх намагався допомагати бідним родинам і дітям-сиротам. Коли його батьки померли, Миколай отримав величезний спадок. Усе майно він розпродав, а гроші роздав бідним. Покинувши світське життя, Миколай вирушив прочанином у Палестину, коли ж повернувся, став священиком, потім єпископом, а потім і ченцем. Ще за життя люди вважали його святим, бо за допомогою молитви він не раз творив справжні дива: то вгамовував бурю на морі, то зцілював недужих, то рятував приречених до страти. Помер отець Миколай 19 грудня 345 року. Із того часу і збереглася добра традиція робити цього дня подарунки іншим, щоб так вшанувати його світлу пам’ять.

В Україну День Святого Миколая прийшов порівняно недавно – лише за часів незалежності. Але вже зараз уявити 19 грудня без «миколайчиків» ми просто не можемо. Не забувають про них і в АТ «Чернігівобленерго». Щороку напередодні Дня Святого Миколая для кожної дитини до 14 років включно, чиї батьки працюють у компанії, профспілковий комітет Товариства готує солодкі сюрпризи. Цей рік винятком не став. «Миколайчики» від «Чернігівобленерго» отримало 1600 (!) дітей енергетиків.

– Діти – наше майбутнє, і, звісно, ми хочемо, щоб воно було щасливим, – говорить Голова профспілкового комітету Товариства Іван Тимошенко. – А щоб так і склалося, закладати гарні звички, привчати дітей до хороших традицій треба уже зараз. Це ми і намагаємось робити. Плюс таким чином хочемо іще раз підкреслити, що найцінніший капітал нашої компанії – люди, а тому і вони самі, і їхня малеча мають постійно відчувати, що тут про них піклуються і, за можливості, намагаються подарувати заряд позитивних емоцій.