Кілька місяців поспіль профспілковий комітет АТ «Чернігівобленерго» приймав роботи на конкурс дитячого малюнку, приурочений до Дня енергетика.

– Щороку до святкування Дня енергетика ми намагаємось долучити і молоде покоління, – каже голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Хто як не діти енергетиків можуть знати наскільки важливою, відповідальною, складною, але в той же час і цікавою, є робота їхніх батьків. Однак не всі можуть про це розповісти, викласти ж свої уявлення про неї у вигляді малюнку, я думаю, набагато легше.

Дітям ця ідея дуже сподобалася. Всього у конкурсі взяло участь аж 105 дітей енергетиків віком від 4 до 17 років. А щоб оцінювання робіт було більш об’єктивним, їх вирішили поділити на три вікові категорії: 6-9 років (61 учасник), 10-13 років (30 учасників) та 14-17 років (14 учасників). Переможців визначала ціла комісія із директорів за напрямками, яку очолив Голова правління Товариства Михайло Ільницький.

У результаті переможцями стали:

·        у віковій категорії 6-9 років:

1 місце – Вероніка Ольховик (8 років);

2 місце – Ліза Дуброва (7 років);

3 місце – Кирило Топик (7 років);

·        у віковій категорії 10-13 років:

1 місце – Софія Юркова (13 років);

2 місце – Кирилл Мельник (10 років);

3 місце – Анастасія Ювченко (13 років);

·        у віковій категорії 14-17 років:

1 місце – Світлана Басиста (15 років);

2 місце –Артем Мостовой (14 років);

3 місце –Павло Строгий (14 років).

Іще один малюнок, як то кажуть, пройшов поза конкурсом і виборов «приз глядацьких симпатій». Його автор – 9-річна Дар’я Каштурна.

– Мабуть, ніхто не сперечатиметься, що під час малювання кожна дитина емоційно та творчо розвивається. Якщо ж говорити про тематику нашого конкурсу, то це ще один безсумнівний плюс, адже, роздумуючи над сюжетом свого малюнку, кожна дитина обов’язково згадає про значення електроенергії в житті людини, важливість професії енергетика, а також (що найголовніше!) основні правила електробезпеки, – каже Іван Тимошенко.

Усі переможці конкурсу отримали цікаві сюрпризи від Товариства, ну і, звісно ж, визнання свого таланту. Хто ж цього року перемоги в конкурсі не виборов, може не перейматися – профспілковий комітет обов’язково придумає іще якесь цікаве змагання для дітлахів. А поки що дивіться наші фото з конкурсними малюнками і насолоджуйтесь!