АТ «Чернігівобленерго» послідовно цифровізує власні мережі, впроваджуючи технології Smart Grids. Зокрема, встановлює побутовим споживачам «розумні» лічильники.

– Товариство докладає максимум зусиль для підвищення якості клієнтського сервісу, послідовно впроваджує корисні продукти і прагне досягти європейської якості обслуговування. Завдяки «розумним» лічильникам споживачі можуть економити на оплаті за комунальні послуги, адже такі прилади можна запрограмувати для роботи у двозонному режимі, – пояснює заступник директора комерційного АТ «Чернігівобленерго» з технічного забезпечення Іван Заровний. – Це дозволяє сплачувати за світло, спожите в нічний час, на 50% менше.

 «Розумні» прилади обліку електричної енергії клієнти отримують безкоштовно. Кошти на їх встановлення були завчасно передбачені інвестиційною програмою компанії, яку АТ «Чернігівобленерго» затвердило на початку року. Єдине ж, що мають зробити споживачі, – вчасно передавати покази своїх смартів (передача показів – обов’язок кожного споживача, передбачений публічним договором про надання послуг з розподілу електроенергії, Кодексом комерційного обліку електроенергії й іншими нормативно-технічними документами!). І ось тут у декого виникають труднощі – як виявилося, не всі споживачі знають, де саме на тарифному лічильнику можна побачити покази споживання електроенергії вдень і вночі та як їх розрізнити. Отож пояснюємо! Залежно від року випуску приладу обліку, який встановлено у вашому будинку чи квартирі, місце, де вказано зону, за якою лічильник показує тариф, а також кількість кіловат-годин, спожитих у певний період доби (уночі чи вдень), може різнитися, тому, щоб розібратися у цьому питанні, зверніть увагу на нашу інфографіку.

Сподіваємось, тепер проблем із передачею показів смарт-лічильників у вас не виникне!