А ми продовжуємо знайомити споживачів з відокремленими підрозділами АТ «Чернігівобленерго», працівники яких роблять усе можливе (а інколи й неможливе), щоб забезпечити кожного споживача області якісним і безперебійним електропостачанням. І сьогодні розповімо про особливий підрозділ – Чернігівські МЕМ. Чому особливий? Та тому, що в зоні його відповідальності – обласний центр, де проживає третина населення усієї Чернігівщини. 

– З одного боку робота в міських мережах трохи легша, ніж у РЕМ, бо тут усе компактно, тож при аварійних ситуціях радіус обслуговування зазвичай невеликий. Плюс ми знаємо своїх споживачів, бо бодай мінімальне спілкування з ними є. Але… З іншого боку Чернігів – це велике місто, а отже вимоги до якості й тривалості перерв в електропостачанні тут значно вищі, – говорить директор підрозділу Олександр Короп.

Чернігівські МЕМ – це 34,8 кілометра повітряних ліній 10 кВ, 364 кілометри повітряних ліній 0,4 кВ, 575,7 кілометра кабельних ліній 10 кВ, 519,5 кілометра кабельних ліній 0,4 кВ, 509 трансформаторних підстанцій, 21 розподільний пункт, 123430 побутових і 2930 юридичних споживачів.

– Найбільші складнощі Чернігівських МЕМ – застаріла кабельна мережа. Близько тридцяти кабельних ліній давно відпрацювали свій термін і дають левову частку аварійних відключень. Окрім цього, на дорогах міста інтенсивно застосовуються реагенти, через які починається корозійне пошкодження кабелів, – ділиться проблемами свого підрозділу Олександр Михайлович. – А ось трансформаторні підстанції перебувають у задовільному стані. Повітряні лінії електропередач також – їх у нас небагато і 99% на бетонних опорах. Окрім того, за інвестпрограмою протягом останніх років значна кількість ПЛ 0,4 кВ переведена на СІП.

У середньому час ліквідації наслідків аварійних ситуацій у Чернігівських МЕМ – 1,5 години. І в цьому цей відокремлений підрозділ справжній рекордсмен.

– Звісно, бувають різні ситуації. Якщо, наприклад, пошкоджені дві кабельні лінії, то пошук проблемних місць ускладнюється, бувають складнощі і в процесі ліквідації аварій, – пояснює Олександр Михайлович. – Але загалом показники у нас непогані. Минулого року ми виконали планові показники технологічних витрат електроенергії як в цілому за рік, так і за кожен місяць (окрім січня та лютого), плани капітальних ремонтів та технічного обслуговування розподільних мереж, заходи інвестиційної програми, а ще нам вдалося уникнути нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом.

А все тому, що колектив МЕМ (а це 263 чоловіки) працює як єдиний злагоджений механізм.

– Мабуть, найбільший плюс нашого підрозділу – що всі три керівника (директор, головний інженер і заступник директора з розподілу) не мають між собою жодних протирічь, працювати разом нам комфортно, а це не може не позначитися на загальному настрої колективу, – каже Олександр Михайлович. – Наш головний інженер – Сергій Віталійович Переверза, хоч і досить молодий, але, попрацювавши у ВТГ та оперативно-диспетчерській службі, вже встиг зарекомендувати себе як гарний фахівець. Заступник з розподілу – Анатолій Вікторович Мальцев – розпочинав свій трудовий шлях із посади контролера енергонагляду, потім працював на інших посадах, тож знає чи не про кожну ланку роботи енергетиків із власного досвіду. Працювати поряд із такими людьми – це, правда, велика удача.

Та й сам Олександр Короп на енергетичній галузі знається майже досконало. У цю сферу він прийшов у 18-річному віці і віддав їй все своє життя. Перераховувати усі підрозділи Товариства і посади, які він обіймав, ми не будемо, бо це займе немало місця. Скажемо одне – роботу РЕМу і МЕМ, проблеми кабельно-повітряних ліній електропередач, високовольтних і навіть магістральних мереж він знає не з чуток. А починав роботу Олександр Михайлович також із посади звичайного електромонтера, тож проблеми і потреби персоналу МЕМ для нього зрозумілі і близькі.

– Взагалі колектив у нас чудовий. І в ньому немає жодної вуглинки, яка б руйнувала його негативом, – каже він. – Коли до нас на роботу приходить молодь, вона це бачить і відчуває, а з часом і сама стає часточкою нашої великої енергетичної родини. Разом ми не лише працюємо, а й відпочиваємо. У нашому підрозділі є активісти, які організовують колективні спортивні тренування, є й ті, хто об’єднує працівників МЕМ у групи згідно з їхнім хобі. Ось, наприклад, я дуже люблю риболовлю. Із колегами, які поділяють це захоплення, ми часто збираємось разом у вільний час і вибираємось на якусь водойму. Хтось полюбляє полювання чи ще щось. Усі ці, здавалось би, дрібниці в результаті і формують справжню потужну команду. А саме такою, на мою думку, і є наш підрозділ!