Було б неправильним і злочинним пускати на самоплив те, що відбувається навколо об'єктів критичної інфраструктури. На цьому наголосив директор з інформаційних технологій AT "Чернігівобленерго" Ігор Лапигін під час свого виступу в ток-шоу Energy Freedom by Energy Club, що пройшло 19 січня та було присвячене темі "Кібербезпека в енергетичному секторі: які виклики стоять перед об'єктами критичної інфраструктури?"

"Завдяки впровадженню системи RAB-тарифів уже сьогодні наша компанія може вкладати гроші в розвиток і захист інфраструктури. Ринок дозволяє вкладати та закуповувати програмні продукти, обладнання та технічне переоснащення", – розповів він.

За словами Ігоря Лапигіна, AT «Чернігівобленерго», дивлячись на світові тенденції, намагається захищати свою інфраструктуру. Зроблено дуже велику роботу і з модернізації рівня ядра системи інфраструктури. Компанія займається зберіганням даних, використовуючи хмари, а також варіанти підтримки власних сервісів. Всім питанням приділяється пильна увага, представники AT "Чернігівобленерго" беруть участь у форумах та семінарах з кібербезпеки.

"Цілком підтримуємо рух нашого уряду. Хочеться, щоб був такий орган, який би не просто приймав закони та підзаконні акти, а також брав участь у перевірках і показував, і підказував конкретним підприємствам, компаніям критично важливої ​​інфраструктури про недоробки. Кібербезпека ніколи не зупиняється на одному заході та на одному програмному продукті, і ми повинні про це думати щодня", – зауважив директор з інформаційних технологій AT "Чернігівобленерго".

Джерело: https://iclub.energy