Щороку в День захисту дітей, який ось уже 72 роки відзначається в усьому світі 1 червня, профспілковий комітет АТ «Чернігівобленерго» збирав дітлахів працівників Товариства, щоб влаштувати для них гучне свято. І лише цього року його не буде – свято відібрала війна…

24 лютого на територію України вторглися російські окупанти. Із того часу життя кожного українця змінилося. Найбільше ж постраждали діти, адже рашисти забрали у них найголовніше – здатність радіти життю. Замість звичного відвідування садочків та шкіл, улюблених студій та гуртків, походів у кінотеатри та ігрові кімнати, спілкування з однолітками зараз тисячі маленьких українців сидять у бомбосховищах, здригаються від звуків сирени та вибухів. Це вже не кажучи про тих дітей, які через дії окупантів і взагалі залишилися без батьків.

Саме тому День захисту дітей цього року став донеможна актуальним святом. Адже із самого початку його головною функцією були зовсім не подарунки та розваги, а привернення уваги до прав та свобод дітей – того, що росіяни в Україні, починаючи із 24 лютого, порушують щодня. І про це обов’язково треба говорити!

– У період активних бойових дій маленьким чернігівцям також добряче дісталося, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Звісно, чимало дітей разом із батьками виїхали з міста, але були й ті, хто з якоїсь причини не зміг цього зробити. Ці діти бачили все… Тому зараз завдання кожного дорослого – по можливості дарувати їм якомога більше позитивних емоцій. На жаль, діткам енергетиків, чимало з яких також пережили цей страшний період у місті, влаштувати свято, яке подарувало б їм ці емоції, ми цього року не можемо. Найперше – заради їх же безпеки. Однак залишити їх зовсім без свята ми також не хочемо, тому замість активних розваг вирішили порадувати іншим – солодкими подарунками. Сподіваємось, вони також піднімуть настрій і викличуть бодай одну посмішку на дитячих обличчях. Бо заради цих посмішок ми і стараємось!