20 серпня у Чернігові відбувся велопробіг на підтримку 1-ої окремої танкової бригади «ВелоЧЕ», організований Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА, Чернігівською міською радою та Головним управлінням ДСНС у Чернігівській області. Приурочили його до Дня Незалежності України. Всього у велопробігу взяли участь близько 200 чернігівців, серед яких були і працівники нашого Товариства.

Розпочався патріотичний велопарад на Красній площі, де рятувальники облаштували три додаткові локації – виставки навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення, групи піротехнічних робіт та підводного розмінування. Усі бажаючі могли не лише оглянути ці локації, а й поспілкуватися з фахівцями ДСНС, які ще раз розповіли про дії населення під час повітряної тривоги, наголосили на основних правилах безпечної поведінки та мінної безпеки. Іще одну локацію – з безкоштовної діагностики та догляду за велосипедом – організувало ГО «Еко Місто». Ну і, звісно ж, основну функцію заходу виконувала скринька для благодійних внесків – за бажанням кинути туди свою пожертву на потреби 1-ої окремої танкової бригади міг кожен бажаючий.

Сам велопробіг, за задумкою організаторів, повинен був вкластися у годину. За цей час його учасники мали проїхати від Красної площі до готелю «Україна», повернути на проспект Перемоги, потім на проспект Левка Лук’яненка і вже вулицею Шевченка повернутися знову до Красної площі, однак не так сталося як бажалося – через повітряну тривогу велопарад довелося перервати на половині. Та навіть це не завадило чернігівським патріотам виконати його основну місію – на потреби 1-ої окремої танкової бригади було зібрано понад 20 тисяч гривень благодійної допомоги.

– Такі ініціативи ми завжди залюбки підтримуємо, – поділилися чернігівські енергетики-учасники велопробігу. – Адже це можливість вкотре показати нашим військовим, які боронять Україну від російських загарбників, що ми завжди поряд – і своєю роботою, і матеріальною допомогою, і просто моральною підтримкою. Разом із ними ми намагаємось зробити все можливе, щоб пришвидшити нашу перемогу. А те, що невдовзі ми всією Україною її святкуватимемо, не викликає жодних сумнівів!