Дорогі українці!

Щороку у переддень Дня Незалежності ми відзначаємо ще одне дуже значиме для нашої держави свято – День Державного Прапора України. Та, мабуть, настільки актуальним, як зараз, воно не було ще ніколи.  

Історія нашого синьо-жовтого стягу віддзеркалює чи не всю історію української державності, адже, починаючи з часів хрещення Київської Русі, саме ці два кольори завжди були на прапорах нашої держави. Під синьо-жовтим прапором відбулося три проголошення української державності – 1917, 1941 та 1990 років, під ним проходили революції ХХІ століття, під ним же нині наші хоробрі військові боронять українську землю від російських загарбників. Символічно, що і прапор спільноти демократичних європейських держав, до якої ми хочемо приєднатися, також синьо-жовтий. А тому український прапор – це не просто двокольорове полотнище, це символ держави, яка пройшла довгий і тернистий шлях до своєї незалежності, символ держави, яка всю свою історію відстоює право бути вільною, а День Державного Прапора – свято всіх поколінь українців!

У цей непростий для нашої країни час дуже хочеться побажати кожному українцеві найперше мирного неба, а також непохитної віри, міцного духу і, звісно ж, перемоги! Вірю, що наступного року свій синьо-жовтий стяг у цей святковий день ми підніматимемо у країні, на землі якої вже не буде жодного окупанта!

З Днем Державного Прапора!

 

З повагою – Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький