Цьогорічне 1 вересня кардинально відрізнятиметься від тих свят Першого дзвоника, до яких ми звикли. Це розуміють і вчителі, і батьки, і навіть діти. Як би нам того не хотілося, а величезна частина школярів у 2022-2023 роках буде вимушена навчатися онлайн. І якщо для середньої та старшої школи це вже стало більш-менш звичним, то учням початкової бачити перед собою екран монітора замість дошки буде не так вже й комфортно. Що вже говорити про першачків, які тільки готуються сісти за парти! Психологи кажуть: цього року таким малюкам потрібно приділити максимум уваги, адже навіть якщо навчальний процес почнеться очно, ніхто не може передбачити наскільки тривалим він буде (весь навчальний рік чи лише період до опалювального сезону) і як саме проходитиме (у класах, бомбосховищах чи частково онлайн). У таких умовах втратити інтерес до навчання дуже просто, а тому фахівці радять батькам створити для своєї малечі якомога сприятливішу атмосферу, щоб бажання отримувати нові знання не покидало їх, як мінімум, до наступного літа. Тут у хід ідуть і різні заохочення, і суто психологічний «маневр» – оточення дитини предметами, які їй дуже подобаються і якими вона захоче користуватися якомога частіше. Мова іде, звісно ж, про одяг, канцелярське приладдя і шкільні рюкзаки. І навіть якщо батьки відмовились від навчання офлайн, рюкзак, як, без перебільшення, найголовніший аксесуар школяра, має обов’язково бути у кожного першачка. Нехай навіть і просто для того, щоб відчути себе частиною учнівської спільноти. Саме тому гарну традицію профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» дарувати рюкзаки дітям співробітників компанії, які ідуть до 1 класу, не змогла порушити навіть збройна агресія росіян.

– Щороку ми заздалегідь готувалися до 1 вересня – обирали рюкзаки для усіх наших першачків, орієнтуючись на вподобання дітлахів, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Яке це щастя – бачити, як світяться очі малюків при першому ж погляді на такий подарунок! Тому ми вирішили не відмовлятися від цього задоволення, тим більше, що діти реально чекають на ці сюрпризи.

Усього цього року рюкзаки від «Чернігівобленерго» отримало 100 дітлахів – 55 хлопчиків і 45 дівчаток.

– Сподіваємось, ці аксесуари школярів стануть, нехай і невеличким, але стимулом для подальшого успішного навчання, – каже Іван Тимошенко.