Шановні українці!

Сьогодні, у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, ми вшановуємо всіх тих, хто, не вагаючись, віддав за свободу нашої держави найцінніше – життя.

Зараз Україна переживає, мабуть, найбільше випробування у своїй новітній історії – збройне протистояння з російським агресором, який будь-що хоче знищити нашу націю, перетворити українців на німих рабів російського злочинного режиму. І в цьому протистоянні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих воїнів…

Дата цього пам’ятного дня була обрана не випадково. 29 серпня 2014 року під час виходу українських військових з оточення під Іловайськом Донецької області росія порушила домовленості і вчинила справжній воєнний злочин – впритул розстріляла з важкого озброєння колони наших захисників. Тоді загинуло 366 українських оборонців. Як показав час, це був лише початок – жодні домовленості з державою-терористом не діють, а воєнні злочини – її повсякденна діяльність.

На відміну від росіян, до своїх полеглих героїв українці завжди ставились з глибокою пошаною. Жодного з тих, хто загинув на полі бою, ми не забуваємо. Усі вони продовжують жити у наших думках та серцях. Віримо, що скоро Україна святкуватиме свою перемогу, за яку усі вони стояли до кінця, і саме образи загиблих героїв дадуть нашій державі імпульс на подальший розвиток і процвітання – те, до чого прагнув кожен із них.

Тож згадаймо сьогодні усіх, хто до останнього подиху мужньо боронив нашу державу і пообіцяймо, що ми продовжимо їхню справу і не дамо агресору жодного шансу на перемогу.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою – Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький