Всього пів року тому ми і подумати не могли, що правила мінної безпеки стануть для нас такими ж актуальними, як і, наприклад, звичні всім правила електробезпеки. Однак, на жаль, реальність така: втікаючи з нашої області, російські окупанти залишили після себе чимало «сюрпризів», причому різноманітних. І наштовхнутися на них можна у найнесподіваніших місцях. Про це чернігівські енергетики добре знають, адже не раз і самі наштовхувалися на схожі знахідки біля електроопор та підстанцій. Часто, щоб активувати дію цих залишків «руського миру», досить найменшого зовнішнього впливу – удару, тертя, струсу чи нагрівання. Уникнути ж загрози життю, а то і врятувати його, допоможе знання заходів безпеки. Саме про це працівники структурних та відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго» спілкувалися з представниками БО «Благодійний фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні» – розбирали різні види мін, гранат та інших вибухонебезпечних предметів, ознайомлювалися зі знаками, які можуть свідчити про їх наявність неподалік, а також випрацьовували алгоритм дій у разі, якщо поряд опинився один із таких «сюрпризів».

– Ми не хочемо викликати паніку чи лякати людей небезпекою, – говорять представники БО. – Життя триває, тож ми маємо і далі працювати, займатися своїми повсякденними справами, однак… обережно! І не нехтувати цими, здавалось би, елементарними правилами. Отоді все буде добре!

– Хоч наші енергетики і до цього добре знали алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів у зоні проведення їх робіт, ще раз повторити його точно нікому не завадить. Тим більше, коли на цю тему говорять фахівці, – каже начальник відділу цивільного захисту, мобілізаційної роботи і пожежної безпеки АТ «Чернігівобленерго» Станіслав Гончар. –Працівники – головна цінність нашого Товариства, а тому ми маємо зробити все, щоб їхня робота була якомога безпечнішою!